Bugun...



Independent’ın Ankara yorumu: Erdoğan çözüm sürecini hırsları yüzünden bitirdi

Britanya’nın köklü gazetelerinden Independent’ın Türkiye uzmanı Robert Ellis, Ankara’da en az 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı yorumladığı yazısında, bu noktaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hırsı yüzünden gelindiğini savundu.

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2016 23:05

Independent’ın Ankara yorumu:   Erdoğan çözüm sürecini hırsları yüzünden bitirdi

Independent’ın Ankara yorumu:

 Erdoğan çözüm sürecini hırsları yüzünden bitirdi

 

Independent,bir başkayazısında:

Türkiye tehlikeli şekilde istikrarsızlaşıyor

İngiliz Independent gazetesi dün akşam Ankara'da düzenlenen ve en az 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı manşetinden duyurdu.

Independent bugün "Ankara'da yeni terör saldırısı" manşeti ile çıktı.

Gazete, saldırının korku uyandırdığını ve Türkiye'nin giderek tehlikeli şekilde istikrarsızlaştığı yönünde endişeleri artıracağını yazdı.

Independent'taki Laura Pitel imzalı haberde, Türkiye'nin başkentinin kalbinde intihar saldırısı düzenlendiğine ve bunun Ankara'da 6 aydan kısa bir süre içinde düzenlenen üçüncü saldırı olduğuna dikkat çekiliyor.

Britanya’nın köklü gazetelerinden Independent’ın Türkiye uzmanı Robert Ellis, Ankara’da en az 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı yorumladığı yazısında, bu noktaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hırsı yüzünden gelindiğini savundu.

Yazıda 2005 yılında ‘çözüm süreci’ni başlatan dönemin başbakanı Erdoğan’ın, şahsi hırsı nedeniyle süreci bitirdiği dile getirildi.

‘Ankara bombalaması Türkiye’nin barıştan ne kadar uzaklaştığını gösteriyor’ başlıklı yazıda, Erdoğan’ın, “Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir” sözleri ‘öngörülebilir’ diye nitelenirken, 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar yaşanan bombalama eylemlerinin bilançosuna da yer verildi.

Ellis ayrıca HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkarması için ‘Erdoğan’ın hakimiyetine karşı en büyük tehdit’derken, beş HDP’li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için adımların atıldığından da bahsetti.

Gazetede bugün yer alan haberde de Türkiye’nin‘tehlikeli biçimde istikrarsızlaştığı’ belirtilmişti.

 



Kaynak: Diken

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1094 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Basınından Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI