Bugun...



Irak Meclis Başkanı: IŞİD sonrası hiçbir şey aynı olmayacak

Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi, "Irak'taki IŞİD sonrası siyasi, sosyal ve fikri harita, Haziran 2014 öncesindeki haritanın aynısı olmayacak" dedi. Erbil'de Ortadoğu Araştırma Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan Cuburi,

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2016 22:46

Irak Meclis Başkanı:   IŞİD sonrası hiçbir şey aynı olmayacak

Irak Meclis Başkanı:

IŞİD sonrası hiçbir şey aynı olmayacak

Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi, "Irak'taki IŞİD sonrası siyasi, sosyal ve fikri harita, Haziran 2014 öncesindeki haritanın aynısı olmayacak" dedi.

Erbil'de Ortadoğu Araştırma Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan Cuburi, "IŞİD yakında Musul'dan püskürtüldükten sonra eski modeliyle devam etmeyecek. Yeni üslupla düşünce ve yeni bir terörist nesil üretecek. Bunlar, konjonktüre göre hareket edecek" ifadelerini kullandı.

 

'YENİ SİYASİ ŞAHSİYET VE PARTİLER GEREKLİ'

"Irak'ın birliği, federal modellerle çakışmıyor" diyen Cuburi, ülkesinde sivil barışın gerçekleşmesinin önemine değindi. Cuburi, "Irak'taki siyasi kadro ülkeyi yönetmede aciz kaldığını ilan etmek üzere. Halihazırdaki durum, ülkeyi içinde bulunduğu krizinden çıkarmak için yeni siyasi şahsiyet ve partilerin varlığını gerekli kılıyor" diye konuştu.

 

'KONJONKTÜR YENİ TRENDLER DAYATTI'

 

Savaşın kendi seçimlerini olmadığını belirten Cuburi, "Barış seçeneğini üretebiliriz. Başka tarafların bize başlangıcını dayattığı bu savaşın sonunu belirleyebiliriz. Irak'taki IŞİD sonrası siyasi, sosyal ve fikri harita, Haziran 2014 öncesi haritanın aynısı olmayacak. Konjonktür bize bazı detaylarıyla sarsıcı olabilecek yeni trendler dayattı. Geçmişte üstünü kapattığımız ve çözüldüğünü düşündüğümüz birçok konuyu yeniden gözden geçirmeye bakıyoruz."




Kaynak: ABC gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1133 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI