Bugun...



Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse bombalı saldırı: 14 ölü,onlarca yaralı

Kayseri Komando Tugayından izne çık askerleri taşıyan otobüse bombalı araçla saldırı yapıldı. 14 asker hayatını kaybetti, 56 kişi yaralandı.

facebook-paylas
Tarih: 17-12-2016 10:58

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse bombalı saldırı: 14 ölü,onlarca yaralı

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse bombalı saldırı:

14 ölü, onlarca yaralı!

Kayseri Komando Tugayından izne çık askerleri taşıyan otobüse bombalı araçla saldırı yapıldı. 14 asker hayatını kaybetti, 56 kişi yaralandı.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı.

 

Saldırı bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna bir otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

14 ASKER HAYATINI KAYBETTİ, 56 YARALI VAR

 

Kayseri'deki bombalı saldırıya dair Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da 56 yaralıdan 12'sinin yoğun bakımda, 4'nün ise komada olduğunu belirtti.

Öğleden sonra ise tedavi altında olan bir askerin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. Hayatını yitirenlerin sayısı 14'e yükseldi.




Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 824 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI