Bugun...



KESK'li kadınlar: Yaşamımıza dair fetva verenlere 'hayır'

KESK'li kadınlar, Başkanlık sistemi referandumunda 'Nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere 'Hayır' diyeceğiz' dedi KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Anayasa referandumunda KESK üyesi kadınlar olarak “hayır” diyeceklerini açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-02-2017 04:52:21 Tarih: 02-02-2017 14:14

KESK'li kadınlar:   Yaşamımıza dair fetva verenlere 'hayır'

KESK'li kadınlar:

Yaşamımıza dair fetva verenlere 'hayır'

KESK'li kadınlar, Başkanlık sistemi referandumunda 'Nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere 'Hayır' diyeceğiz' dedi

Başak Demirtaş: Bir mücadelenin bağrında, önünde, yanında kadınlar varsa eğer, paniğe gerek yok o vakit

Başak DemirtaşCan Dündar yönetimindeki ‘özgürüz‘ bloğu için, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanma süreci ve sonrasına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Başak Demirtaş’ın yazısı şöyle:

Sabah güneşinin ilk ışıkları yüzüme vurduğunda uyumamıştım henüz. En azından Dünya’nın halen döndüğüne delalettir diyerek minik de olsa içimde bir umut ışığının kıpırdamasına vesile olsun istedim galiba.

Önceki gece evden zorla götürdüler, şimdi bir yerlerde bir hapiste ama nerede olduğunu da söylemediler…

Madem dönüyor halen Dünya, o halde yüzü suyu hürmeti olan dostlar eve gelmeye başlarlar birazdan dedim. Onları iyi karşılamak boynumun borcudur duygusuyla işe koyuldum. Pastalar, börekler, kekler hazırladım. “Ola ki tutuklanırsam evde yas havası olmamalı” demişti giderken.

Haklıydı, yas tutacak zaman değildi.

Madem Selo Başkan’ın zindanla nikahını kıydılar bugün, biz de “düğün gibi “ hazırlanacaktık bu törene…

Öyle de oldu. On binlerce güzel insanın dayanışması sayesinde asla teslim alamadı bizi umutsuzluk. Binlerce mezarsız ölünün, isimsiz mezarın, “failsiz” ölümün olduğu bu coğrafyada payımıza düşeni “acı” olarak tanımlamak ayıp olurdu en hafifinden.

Tarih boyunca nerden gelip nereye gideceğini bilen yolcuların uğrak yeri olmuşsa zindanlar, dışarıda kalanlar için de yola devam etmek onur borcu olmalıdır.

Yolun sonu özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe barışa varıyorsa, bu yoldan dönüş yoksa bize, karamsarlığa da mahal yok o halde..

Yaşamı her gün kendi bedeninden koparıp yeniden yeniden Dünya’ya sunan kadınlar! “Bir daha hangi ana doğurur seni” diye soranlara hep bir ağızdan “BİZ” demeye devam edecek elbet.

Bir mücadelenin bağrında, önünde, yanında kadınlar varsa eğer, paniğe gerek yok o vakit; “MUTLAKA KAZANACAĞIZ.”

KESK Kadın Sekreteri Gülistan AtasoyAnayasa referandumunda KESK üyesi kadınlar olarak “hayır” diyeceklerini açıkladı.

Atasoy, “Ne giydiğimize, ne söylediğimize, kaç çocuk doğuracağımıza ve nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere karşı hayır diyeceğiz. Bu anayasa paketine hayır demek için sadece kadın olmak yeterli" dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, KESK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen konfederasyonunun Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, konfederasyonlarına üye kadınların Anayasa referandumunda “hayır” diyeceklerini açıkladı. Açıklamaya CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da katıldı.

Atasoy,  kadınların Anayasa referandumunda “evet” demesi durumunda, kadınlara toplumsal yaşamın her alanında varlık şansı tanımayacak yeni bir cinsiyetçi rejimin inşa edilmiş olacağını söyleyerek, “Yüz yıllardır verdiğimiz mücadelemizin, kazanımlarımızın ve geleceğimizin tek kişinin insafına bırakılmasına rıza göstermeyeceğiz. Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadele, benimsediğimiz ilkeler ve gelecek için taşıdığımız eşitlik ve özgürlük iddiamızın bize yüklediği sorumluluk gereği, diktatörlük yasasına hayır diyoruz” diye konuştu.

'HAYIR İÇİN KADIN OLMAK YETERLİ'

Atasoy, kadınların, sokaklarda ve meydanlarda özgürce dolaşması için; evde ve işte yaşanan çifte sömürünün katmerleşmesine, iş güvencelerinin ellerinden alınmasına karşı “hayır” demesi temennisinde bulunarak, “Sendikal haklarımıza ve örgütlenme özgürlüğümüze sahip çıkmak, kamunun tasfiyesine, kölelik şartlarında güvencesiz , esnek , cinsiyetçi çalışma rejimine 'hayır' diyoruz” dedi.

AKP iktidarı döneminde yöneticilerin kadınlar konusunda her şeye karıştığını ifade eden Atasoy, “Ne giydiğimize, ne söylediğimize, kaç çocuk doğuracağımıza ve nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere karşı, homofobiye, transfobiye ve öldüren nefretinize karşı, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Referandumda kadınların “hayır” demesi için AKP iktidarı döneminde kadınların karşılaştığı sorunların yeterli olduğuna dikkat çeken Atasoy, “Yaşamımıza doğrudan müdahale edilmek istendiğinde güçlü birliktelikleri oluşturarak püskürttüğümüz nice eril saldırıların en büyüğüyle karşı karşıyayız. Bu anayasa paketine hayır demek için sadece kadın olmak yeterli” şeklinde konuştu.

 




Kaynak: Demokrat haber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 934 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kadın Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI