Bugun...



‘Milyonlar iş beklerken vergilerimiz kirli ilişkilerde kullanılmış’

Reza Zarrab’ın bakanlar hakkında verdiği ifadeleri değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Milyonlarca işsiz kardeşimiz iş, aş beklerken, bizim vergilerimiz hovardaca kirli ilişkilerde kullanılmış. Zarrab'ın vermiş olduğu isimler rüşvet almışlarsa bu ülkeye en büyük ihanettir" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2017 12:57

‘Milyonlar iş beklerken vergilerimiz kirli ilişkilerde kullanılmış’

DİSKGenel Başkanı Kani Beko,

 

Milyonlar iş beklerken vergilerimiz kirli ilişkilerde kullanılmış’


 


 

Reza Zarrab’ın bakanlar hakkında verdiği ifadeleri değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Milyonlarca işsiz kardeşimiz iş, aş beklerken, bizim vergilerimiz hovardaca kirli ilişkilerde kullanılmış. Zarrab'ın vermiş olduğu isimler rüşvet almışlarsa bu ülkeye en büyük ihanettir" dedi. 

ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab’ın, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada “tanık” sıfatıyla hakim karşısında verdiği ifadelerin yankıları sürüyor. 

 

Zarrab'ın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a "40-50 milyon rüşvet verdim" itiraflarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, iddiaların doğruluğunun araştırılması için Meclis’te araştırma komisyonlarının kurulmasını istedi. 

 

'YÜCE DİVANDA YARGILANSALARDI…’ 

 

17-25 Aralık 2013 tarihinde ortaya çıkan tapeler sonrası dönemin bakanları Zafer Çağlayan ve  Egemen Bağış'ın yargılanmadığı için bugün yeniden rüşvet ve yolsuzluğun konuşulduğunu söyleyen Beko, "Muhalefet partileri, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluklarının araştırılmasını istemişti. Ancak, yolsuzlukların yüce divana gidilmesi tartışılırken Saray'ın müdahalesiyle engellendi. O tarihte yüce divana gitmiş olsalardı, Zarrab olayını bugün konuşmuyor olacaktık" dedi.

 

Ülkede her sabah yeni bir yolsuzluk veya vergi kaçakçılığı ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Beko, "Bir sabah uyandık ki Malta'da şok olduk. İddia edilen ise, başta Başbakan ve ailesinin Türkiye'ye değil, Malta hükümetine vergi ödediğiydi” diye konuştu. 

 

'BAŞBAKAN’IN TÜM MASRAFLARINI İŞÇİLER ÖDÜYOR'

 

Türkiye'de emeklilerin, işçilerin, memurların maaşlarının her gün eridiğine değinen Beko, emekçilerin yılda sadece bir kez zam aldığını ve alınan zamların da yükselen vergiler, artan hayat pahalılığından dolayı alım güçlerinin giderek düştüğünü söyledi. İşçilerin günden güne açlık sınırının altında yaşamalarına rağmen düzenli vergi ödediklerini ve kaçırmadıklarını dile getiren Beko, "İşçiler onurlu bir yaşam mücadelesi verirken alınan bilgiler doğru ise Başbakan ve ailesi vergi vermeyerek vergi kaçırıyor. Onların tüm masraflarını işçiler ve vatandaş ödüyor" dedi. 


 


 

BU ÜLKEYE EN BÜYÜK İHANETTİR'


 

Beko, “Vergisini düzenli ödeyenler; istihdamı beklerken, işçi sağlığı ile ilgili önlem beklerken, atanamayan on binlerce öğretmen atamasını beklerken, çiftçi ürettiği ürünü satmak isterken, milyonlarca işsiz kardeşimiz iş aş beklerken, bizim vergilerimiz hovardaca kirli ilişkilerde kullanılmış. Bu deliller gerçek ise, Zarrab'ın vermiş olduğu isimler bu rüşveti almışlarsa bu ülkeye en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı. 

 

'DEVLET ELİYLE BİR SOYGUNDUR'

 

İddiaların araştırılması için Meclis'teki muhalefet partilerine seslenen Beko, işçilerin bin 404 lirayla geçinmeye çalışmalarına rağmen ödemelerini aksatmadıkları vergilerin nereye gittiğini sormanın en doğal hakları olduğunu söyledi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off-shore şirkete on milyonlarca dolar aktarılmasına dair açıkladığı belgelere de değinen Beko, "Bu bilgiler doğru ise Cumhurbaşkanı, ona yakın bakanlar, Başbakan’ın istifa etmeleri gerekiyor. Meclis’teki partiler ile görüşülüp araştırılmalıdır. Biz nasıl yargılanıyorsak onlar da yargıya güvensin ve herkes yargılansın ve gereği yapılsın. Sonuç olarak; bu suçları ortaya çıkaracak olanlar Türkiye'deki bağımsız yargı organları olmalıdır. Yapılanlar gerçek ise bu devlet eliyle bir soygundur. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için onurlu bir şekilde asgari ücretle çalışıyor. İnsanlar dengeli beslenemiyorken her ay düzenli bir şekilde vergisini ödüyor. Peki devlet vergileri nerede harcıyor? Devlet bu vergileri anladığımız kadarı ile de kirli yerlerde harcıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

 

Toplumsal muhalefete de seslenen Beko, "Onurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak yolsuzluklara karşı çok fazla seyirci kalmamamız gerekiyor" dedi.




Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1204 defa okunmuştur.


Etiketler : DİS

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI