Bugun...



Minbic'in yönetimi halk meclisine teslim edildi

Minbic Askeri Meclisi, kentin yönetimini Faysal Ebu Leyla'nın kızı Leyla'nında katıldığı açıklamada halk meclisine devretti. Minbic'ın özgürleşmesinden sonra Minbic Askeri Meclisi ve yönetim meclisleri birlikte kent merkezindeki El Batte Kavşağı'nda açıklama yaptı

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2016 16:55

Minbic'in  yönetimi halk meclisine teslim edildi

Minbic'in  yönetimi halk meclisine teslim edildi

Minbic Askeri Meclisi, kentin yönetimini Faysal Ebu Leyla'nın kızı Leyla'nında katıldığı açıklamada halk meclisine devretti.

 

Minbic'ın özgürleşmesinden sonra Minbic Askeri Meclisi ve yönetim meclisleri birlikte kent merkezindeki El Batte Kavşağı'nda açıklama yaptı. Yaşamını yitiren Minbic hamlesi komutanlarından Faysal Ebu Leyla'nın eşi ve kızı Leyla'nın da hazır bulunduğu açıklamada, kavşak çevresindeki binalara Minbic Askeri Meclisi, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bayrakları ve Faysal Ebu Leyla'nın posterleri asıldı.

 

Açıklama yapan Askeri Meclis Genel Komutanı Ebu Emced, gün itibari ile Minbic'ın çetelerden tamamen arındırıldığını söyledi. Ebu Emced, DAİŞ zulmünden kaynaklı kentten göç eden Arap, Kürt, Türkmen, Çerkeslere seslenerek halkın özgür kentlerine geri dönmesini istedi. Emced, askeri meclis olarak kenti özgürleştirip temizlediklerini ve kenti sivil olan Minbic Halk Meclisi yönetimine gün itibarı ile teslim ettiklerini de açıkladı.

 

Ebu Emced, kentin özgürleştiğini, ancak halen kentin güney batısında DAİŞ işgalinde olan köy ve köylerde yaşayan hakları olduğunu söylerken, "Bu sebeple 'Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla' hamlesi daha tamamlanmadı. Oraları da özgürleştireceğiz" dedi.

 

Emced, hamle boyunca 4 bin 180 çete öldürdüklerini, bin 724 çete cenazesini ele geçirdiklerini belirtti.

 

Kenti özgürleştiren Ebu Leyla'nın yoldaşlarına teşekkür

 

Arkasından konuşan Minbic Halk Meclisi Eşbaşkanı Faruk Elmaşi, 75 gündür köylerde meclis ve komün çalışması yürüttüklerini, bundan sonra kent merkezinde de aynı çalışmayı yapacaklarını belirterek, kentlerini özgürleştiren askeri güçlere teşekkür etti.

 

Son olarak konuşan Faysal Ebu Leyla'nın eşi Dicle Ehmed ise, eşi ile gurur duyduğunu, Minbic'ı özgürleştiren eşinin yoldaşlarına minnettar olduklarını söyledi.

 

Açıklamadan sonra, savaşçılar ve yurttaşlar birlikte halay çekerek kentin özgürlüğünü kutladı.




Kaynak: DİHA

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 492 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI