Bugun...



ÖDP Ankara İl Örgütü 9. Olağan Kongresi’nden: Bir yol açalım

ÖDP Ankara İl Örgütü 9. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Artvin’de arkadaşlarımız duvara, ‘Karanlığa Karşı Yıldız Ol, Yumruk Ol’ yazmışlardı. Faşizme devrimci mücadelenin tarihsel çağrısı bugün de bizi bu sorumluluğa sahip çıkmaya çağırıyor. 9’uncu kongremize giderken bir yol açalım çağrısı yapıyoruz. Tüm yolların kapatıldığı yerde devrimcilerin görevi yolları açmaktır. Memleket için, insanlık için bir yol açacağız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2018 16:26

ÖDP Ankara İl Örgütü 9. Olağan Kongresi’nden: Bir yol açalım

ÖDP Ankara İl Örgütü 9. Olağan Kongresi’nden:

Bir yol açalım

ÖDP Ankara İl Örgütü 9. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Artvin’de arkadaşlarımız duvara, ‘Karanlığa Karşı Yıldız Ol, Yumruk Ol’ yazmışlardı. Faşizme devrimci mücadelenin tarihsel çağrısı bugün de bizi bu sorumluluğa sahip çıkmaya çağırıyor. 9’uncu kongremize giderken bir yol açalım çağrısı yapıyoruz. Tüm yolların kapatıldığı yerde devrimcilerin görevi yolları açmaktır. Memleket için, insanlık için bir yol açacağız” dedi.

ÖDP Ankara İl Örgütü’nün 9. Olağan Kongresi, Vedat Dalukay Düğün Salonu’nun Kültür Merkezi’nde kitlesel bir katılımla gerçekleştirildi. Devrimci mücadelede yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan kongreye aralarında Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Soydan Kavraal, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın da olduğu çok sayıda demokratik kitle örgütünün temsilcisi katıldı. Kongrenin açılış konuşması, Ankara İl Başkanı İdem Erman tarafından yapıldı. Sonrasında ise ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen bir konuşma yaptı.

 

TTB'YE SELAM

Erdoğan’ın hedef göstermesi sonrasında gözaltında alınan TTB Merkez Konseyi üyelerini selamlayan İşleyen, “TTB’nin, iyi hekimlerin 10 Ekim’de ölüm üzerimize düştüğünde barut kokularının arasında yaşama nasıl sahip çıktıklarının tanığıyız. Gerçek mi diye inanmakta zorlandığımız ama AKP Türkiyesi’nin aynası olan hacamatçı yobazlar bir yanda bizler ise aklın, bilimin ve iyi hekimliğin yanında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ülkenin dört bir yanında süren direnişleri, grev yasaklarına karşın direnen işçileri selamlayan İşleyen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Metal fırtınalardan gelen metal işçilerini selamlıyoruz. OHAL’de altı kez grev yasaklandı. O zat sermaye grupları ile yaptığı toplantıda OHAL’in sermayedarların huzuru için olduğunu söylemişti. En son metal grevi yasaklandı. Geri adım atmayarak sonunda kazanan işçiler bize TEKEL’in, örgütlü işçi mücadelesinin yenilmeyeceğini kazanacağını gösterdi. Eskişehir’de ve Trakya’da Termik santrale karşı duranlar, Cerattepe’de toprağına sahip çıkanlar bu ülkenin gerçek yurtseverleri gerçek vatanseverleridir. Onları selamlıyoruz.”

BİR YOL AÇALIM

İşleyen, “9’uncu kongremize giderken bir yol açalım çağrısı yapıyoruz. Yolların kapatıldığı, siyasal İslamcıların yollarının ülkeyi karanlık bir tünele soktuğu yerde şimdi devrimcilerin görevi bir yol açmaktır. Memleket için, insanlık için bir yol açacağız. Daha bir kaç yıl önce devrimler tarihinin ve sosyalizmin tarihinin sona erdiğini salık edenler, başka alternatif yok, tek yol kapitalizm diyenlerin dünyayı getirdiği yer ortada. Onların kurdukları düzenin sadece Ortadoğu’da değil bütün dünyada neye sebep olduğuna bakalım. Bu beyler Davos’ta toplandı. Başlıkları da ‘parçalanan dünyada ortak bir gelecek oluşturmak’. Aslında korktukları işçi sınıfının öfkesini nasıl kontrol altına alabileceklerini tartıştılar. Çağımız 21 yy bizi sınıf mücadelesini ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye ve dünyayı yeni devrimci deneyimlere tanıklık etmeye davet ediyor. Dünyayı maddi ve manevi yoksullaşmaya ittiler. Bugün sol dünya çapında kendi krizini aşarak emekçi sınıfların yükselen gelecek arayışına yanıt verebildiği ölçüde dünya yaşanabilir olacaktır. Bu yapılamadığında bir ucunda Trump’ın öteki ucunda yeni Hitler’lerin olduğu bir faşizm serpilmektedir. 21.yüzyılın sosyalizmi bu düzene karşı siyasi ve toplumsal düzeyde somut alternatifler üreterek gelişecektir. Karanlığın içinde, dün Yunanistan’ın, İspanya’nın, Türkiye’nin sokaklarında yankılanan umut vardır.”

 

5 YILDA YAŞANAN TAHRİBAT

Siyasi iktidarın kendisini milli ve yerli olarak takdim edildiğine değinen İşleyen, 15 yıldır memleketi yönetenlerin kamu mallarını özelleştirmesini eleştirdi. İşleyen, bu 15 yıl içerisinde Türkiye’nin üretim alanlarının peşkeş çekilmesinden dolayı buğdayın dahi ithal edildiğini belirtti. İşleyen, “Amerikanın emriyle ülkeyi parsel parsel satmış, üretim alanlarını peşkeş çekmiş bir iktidar var. O zaman bu iktidar yerli, milli ya da bunun etrafında kurulacak hiç bir cümle ile anlatılamaz. Devrimciler bu ülkenin emperyalizmin gizli işgalinin sonlandırılması için mücadele ederler. Türkiye bugün açıkça siyasal İslam elinde neoliberalizme teslim edilmiştir. Memlekete sahip çıkmak bu işgalden kurtarmaktır. Memlekete sahip çıkmak bu uluslararası tekelleri göndermektir. Memlekete sahip çıkmak madenimizi, kamu alanlarımızı geri almaktır ve yeniden kamulaştırmaktır. Bu memleketin işçine düşürüldüğü bu çaresizliği aşmak için devrimcilere ihtiyacı var” diye konuştu.

 

BİRLEŞİK BİR DİRENİŞ ÇAĞRISI

İşleyen, işçilerin kendilerini ateşe verdiğini de vurgulayarak, örgütlü, birleşik bir mücadelenin önemine dikkati çekti. İşleyen, 2019’a giden süreçte muhalefet hareketinin, öncelikle AKP’nin OHAL ve savaş ikliminde sonucu önceden belirlenmiş bir seçim sürecinin önüne geçmek için birlikte mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi. 2019’a giderken, bugün Gezi’nin ve HAYIR’ın ilerici dalga merkezini oluşturan milyonların siyasal bir seçeneğinin yaratılması ihtiyacının ortada olduğunu vurgulayan İşleyen, bunun için birleşik bir direniş ve halk seçeneğinin yaratılmasının, CHP ve HDP’nın kapsayamadığı geniş direnme potansiyelini kucaklayacak bir siyasetinin üretilmesinin öncelikle görev olduğunu söyledi. İşleyen konuşmasını bu seçeneği oluşturmak için birleşme çağrısıyla sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Kongre’ye gelen siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri dayanışma mesajlarını iletti. Dayanışma mesajlarını Kongre’de açıklandı.​




Kaynak: Bir Gün

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1066 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI