Bugun...



OHAL ve KHK’lara karşı yeni kampanya: Uzatma

Demokrasi İçin Birlik Meclisi, OHAL’in kaldırılması ve KHK’ların durdurulması için yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın sloganı da “UZATMA" olarak belirlendi - HDK Genel Meclisi, sonuç bildirgesinde,bütün demokrasi güçleriyle birlikte OHAL’e karşı kapsamlı bir kampanya yürütme kararı aldı

facebook-paylas
Güncelleme: 07-12-2016 05:01:15 Tarih: 06-12-2016 16:44

OHAL ve KHK’lara karşı yeni kampanya:    Uzatma

OHAL ve KHK’lara karşı yeni kampanya:

 

Uzatma

 

 

HDK Genel Meclisi, sonuç bildirgesini açıkladı. 

HDK, bütün demokrasi güçleriyle birlikte OHAL’e karşı kapsamlı bir kampanya yürütme kararı aldı

HDK Genel Meclisi, sonuç bildirgesini açıkladı. HDK, bütün demokrasi güçleriyle birlikte OHAL’e karşı kapsamlı bir kampanya yürütme kararı aldığını belirtti. 

Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclisi, 7. Olağan Genel Kurul’dan sonraki 4 Aralık 2016’da yaptığı ilk toplantının sonuç bildirgesini açıkladı. HDK, Yeni dönemin örgütsel ve siyasal görevlerinin gözden geçirildiği, yeni görevlendirmeler ve iş bölümünün yapıldığı tartışmalar neticesinde sonuç bildirgesini açıkladığını belirtti. 

HDK’nin sonuç bildirgesi şöyle: 

“Saray/AKP iktidarı 7 Haziran'da uğradığı seçim yenilgisinden sonra inşasına yöneldiği yeni rejimi 15 Temmuz darbe girişiminin verdiği fırsatları kullanarak yeni bir aşamaya taşımış bulunuyor. Yasama, yargı ve yürütmeyi kendi tekeline alan Saray, fiili başkanlık rejimini faşist tek adam diktatörlüğü biçiminde kurumlaştırmaya girişmiştir. ‘Kendisi muhalefette fikirleri iktidarda’ olan MHP, bu yolda Sarayla koalisyon yapmaktadır. Anayasa değişikliği bu ortaklığın ürünüdür.

Saray eline geçirdiği fiili güçle kendisine biat etmeyen bütün demokratik güçleri sindirmeye, ezmeye ve yok etmeye çalışıyor. Tek çareyi içerde ve dışarıda savaşı sürdürmekte arıyor.

Birçok Kürt kentinin topyekûn imhası ile başlattığı savaşı, ülkenin tüm özgürlükçü, demokrat ve laik kesimlerine karşı giriştiği tutuklama furyası, kamuda işten atmalar, grev yasaklamaları, demokratik basın ve medyaya saldırı, yüzlerce derneği kapatma, gece baskınlarıyla HDP Eş Genel Başkanlarını, milletvekillerini Belediye Eş Başkanlarını rehin alma gibi uygulamalarla devam ettiriyor. 

AKP/Saray, gözünü Rojava'ya dikmiş Ortadoğu cehenneminde ortaya çıkan halklar vahasını yok etmeyi hedeflemiştir. 

Erdoğan’ın tek çaresi iktidarda kalmaktır. Durursa düşecek, düşerse hesap verecek, yargılanacaktır. Çünkü yarattığı düzen her tarafından dökülmektedir. Devlet mezhepçi, ırkçı fay hatlarında paralize olmuştur. 

Toplum cemaatlerin, tarikatların insafına bırakılmış, yoksul halkın çocukları ya tecavüze uğruyor ya yurtların kilitli odalarında yangınlara kurban gidiyor. Kar ve rant hırsıyla işçiler maden ocaklarında, inşaatlarda iş cinayetlerinde öldürülüyor.

OHAL rejimi ve KHK'lar da bütün bu baskı ve şiddet politikalarına karşı muhalefeti etkisiz hale getirmek için kullanılıyor. Saray, ülkenin hızla içine yuvarlanmakta olduğu ekonomik, mali krizin yaratacağı tepkileri de yine bu araçlarla bastırmayı planlıyor. 

OHAL aynı zamanda kadınların büyük mücadelelerle elde ettiği kazanımlarına, bedenine, kimliğine, özgürleşme pratiğine saldırının bir aracı olarak kullanılmaktadır.

Halkların Demokratik Kongresi demokrasi, emek, kadın, gençlik, LGBTİ bireyler ve ezilen inanç ve kimliklerin birlikte mücadelesinin bir odağı olarak OHAL koşullarında gelişen bu faşist kurumlaşmaya karşı tüm demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesinin mutlaka örülmesi gerektiğine inanıyor. 

HDK, bu doğrultuda üzerine düşeni yapmakta kararlıdır. Genel Meclisimiz; Demokrasi İçin Birlik, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği gibi demokrasi ve özgürlük güçlerinin birlikte mücadele zeminlerine tüm gücüyle destek vereceğini bir kez daha deklare ediyor. 

HDK, bu anlamda tüm demokrasi güçlerine de birlikte mücadele etme çağrısını yineliyor.

Olağanüstü Hal’in kaldırılmasının AKP/Saray iktidarının ilerleyişini durduracak temel noktalardan biri olduğu ve başkanlığın inşasına giden yolda önemli bir dönüm noktası olduğu tespitiyle bütün demokrasi güçleri ile birlikte OHAL’e karşı kapsamlı bir kampanya yürütme kararı almıştır. 

Yerle bir edilen Şırnak’a giden heyetimiz, bir insanlık trajedisine daha tanıklık etmiştir. HDK, önümüzdeki dönem başta Şırnak halkı olmak üzere, yıkılan, yok edilen kentlerin halklarıyla dayanışmasını her düzeyde sürdürmeye, yaralara merhem olmaya, yaşanan vahşeti teşhir etmeye devam edecektir.

Genel Meclisimiz, bütün HDK’lileri yerellerde örgütlenme, halk meclislerini kurma ve yaygınlaştırma çabalarına hız vermeye çağırıyor. Halkın baskı ve sömürüye karşı mücadelesinin en güçlü ve zengin pratiğinin bu toplumsal örgütlenmeler vasıtasıyla gerçekleşeceğine inanıyor. 

Saray/Ergenekon ittifakının bu saldırılarına ve referandum basamağıyla sıçramaya çalıştıkları tek adam diktatörlüğüne karşı eşit, özgür, adil, demokratik bir dünya özleminde olan işçi sınıfı, emekçiler ve ezilen halklarımız gerekli cevabı vereceklerdir.”

 

Demokrasi İçin Birlik Meclisi, OHAL’in kaldırılması ve KHK’ların durdurulması için yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın sloganı da “UZATMA" olarak belirlendi.

DİHABER’de yer alan habere göre, eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen’in Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Meclisi, 23 Ekim Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği, “Demokrasi için Birlik” buluşmasının ardından yeni bir kampanyaya imza atıyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak kampanyanın sloganı, “UZATMA” olacak. Kampanyanın amacı, “OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler durdurulsun” talebiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde forum, imza kampanyaları, toplantılar ve sokak etkinlikleri düzenlemek. 

Etkinlikler de yapılacak

Ayrıca bu kampanya iktidardan gelebilecek anayasa değişiklikleri, başkanlık referandumu gibi yeni hamlelere karşı mücadeleye evrilebilecek bir yapıda olacak. Kampanyanın başlangıcı önümüzdeki günlerde Demokrasi İçin Birlik Meclisi tarafından yapılacak toplantı ile duyurulacak. Bu toplantının ardından kampanya ile bağlantılı olan etkinlikler başlayacak. 

“Hem OHAL, hem başknalık" 

Demokrasi İçin Birlik Meclisi’nin 28 Haziran 2016’da yapılan toplantı ile çalışmalarına başladığını söyleyen eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Binnaz Toprak, o günden bu yana çeşitli aralıklarla bir araya geldiklerini ve önlerine planlamalar koyduklarını söyledi. Amaçlarının güçlü bir muhalefet oluşturmak olduğunu kaydeden Toprak, yeni bir kampanya başlatacaklarını söyleyerek, “Önümüzde OHAL süreci var, ondan sonra da başkanlık sistemine geçmek için bir referandum meselesi var. Dolayısı ile biz hem OHAL’in hemen kaldırılması, son bulması için başlattık kampanyayı” dedi. 

"OHAL amacını aştı"

OHAL’in amacını aştığını ifade eden Binnaz Toprak, “15 Temmuz hareketinin faillerinin yargılanması ve yakalanması için başlatılmış olan OHAL, amacını aştı ve bütün muhalefete, AKP muhalefetine yönelik bir harekete dönüştü. Pek çok şeyin aslında 15 Temmuz ile bir alakası yok. Seçilmiş milletvekillerine, belediye başkanlarına yapılan operasyonlar, bunun yine darbe girişimi ile alakası yok. Başka konular ile ilgili olabilir ama OHAL dışında da hal edilebilir. OHAL ile bağlantılı işler değil bunlar. Gazeteci, yazarların, akademisyenlere kadar birçok kişinin içeri atılması, bütün bunların Fethullah Gülen ile bağlantıları olup olmadığı şüpheli. Hukuka aykırı birçok işler yapılıyor. Dolayısı ile OHAL’in kalkması için bir kampanya başlatıyoruz. Onunla birlikte hemen akabinde referandumda başkanlık sistemine hayır demek için bir kampanya başlatacağız” diye konuştu.

Sosyal medya kullanılacak

Bu kampanya çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Toprak, “Kampanya kapsamında sosyal medya gerekliyse onu kullanacağız. Biliyorsunuz sosyal medya dışındaki medya imkanları çok kısıtlı. Bunları kullanacağız. Anadolu’nun birçok yerinde toplantılar yapacağız. Bunu anlatarak genişleteceğiz” diyerek kampanyalarını yaygınlaştıracaklarını belirtti.




Kaynak: DİHABER

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1112 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER T. Muhalefet Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI