Bugun...



"Onları biz seçtik, ellerinizi irademizden çekin"


facebook-paylas
Tarih: 15-04-2016 17:29


 

"Onları biz seçtik, ellerinizi irademizden çekin" 

 
Kürdistan merkezli devam eden siyasi soykırım operasyonları ve HDP'li milletvekillerinin Meclis'ten atılmasını hedefleyen fezlekelere tepki gösteren Wan halkı, 'Onları biz seçtik, ellerinizi irademizden çekin' dedi

Kürdistan merkezli devam eden siyasi soykırım operasyonları ve HDP'li milletvekillerinin Meclis'ten atılmasını hedefleyen fezlekelere tepki gösteren Wanlılar, AKP'nin Kürt halkının iradesini teslim almak istediğini söyledi. Milletvekillerinin Türkiye halklarının oylarıyla seçildiğini hatırlatan Berivan Özlü, "Biz milletvekillerini kendi oylarımızla seçtik. Dokunulmazlıklarını kaldırmaya kimsenin hakkı yok" dedi. Hükümetin 7 Haziran'ın intikamını aldığını söyleyen Özlü, "Ellerini irademizden çeksinler, onlar yüzbinlerin oyuyla meclise geldiler" diye konuştu.

Seçtiklerimize saygıları yok

HDP ve DBP'ye yönelik baskı ve operasyonlarla Kürt halkının iradesinin ve inancının kırılmak istendiğini belirten Rahime Tuncer de, "Kürt halkının üzerindeki baskılara son versinler. O insanları biz seçtik" diyerek, hükümete soykırım operasyonlarını sonlandırma çağrısında bulundu. AKP hükümetinin baskılarla Kürt halkına geri adım attıramayacağını söyleyen Tuncer, Başbakan Davutoğlu'nun, "Beyaz Toros" tehdidini hatırlatarak, "Tehditlere rağmen seçimi HDP kazandı halk ne zorluklarla kazandı ama hükümetin bizim seçtiklerimize saygıları yok" diye konuştu.

Ellerinizi irademizden çekin

HDP ve DBP'nin demokratik siyaset yürüttüğünün altını çizen Necmi Özlü ise, "Onları biz seçtik sanki yasak bir partiymiş gibi muamele etmekten vazgeçsinler artık" derken, AKP hükümetinin halkın verdiği oyları yok saydığını söyleyen Azize Karahan da, "Onları biz seçtik, ellerinizi irademizden çekin" sözleriyle tepki gösterdi.




Kaynak: Özgür Gündem

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 627 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER T. Muhalefet Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI