Bugun...



Peşmerge Erdoğan'ı yalanladı: Başika kampına IŞİD tarafından herhangi bir saldırı olmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'in Beşika'da konuşlu Türk askerine saldırdığı iddiasına bir yalanlama da Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığından geldi. Komutanlık 18 IŞİD'linin öldürüldüğü iddia edilen çatışmanın gerçekleşmediğini bildirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-01-2016 14:16:20 Tarih: 09-01-2016 02:22

Peşmerge Erdoğan'ı yalanladı: Başika kampına IŞİD tarafından herhangi bir saldırı olmadı

Türk askeri Beşika'da IŞİD'le çatıştı diyen Erdoğan'a bir yalanlama da Irak'tan

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'in Beşika'da konuşlu Türk askerine saldırdığı iddiasına bir yalanlama da Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığından geldi. 

Komutanlık 18 IŞİD'linin öldürüldüğü iddia edilen çatışmanın gerçekleşmediğini bildirdi.

Reuters, IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki Beşika'da konuşlu Türk birliğine saldırdığına ilişkin iddianın Bağdat tarafından yalanlandığını duyurmuştu.
 

Peşmerge Erdoğan'ı yalanladı: Başika kampına IŞİD tarafından herhangi bir saldırı olmadı

Bugün Irak Ordusu Operasyonlar Komutanlığı’ndan da yapılan açıklamada, Başika kampına saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Açıklamada, “Başika veya Irak’ın herhangi bir yerinde Türk birliği ile IŞİD mensupları arasında çatışma yaşanmamıştır” denildi
► 

Eski Musul valisi Esil Nuceyfi, IŞİD’in Başika Kampı’na saldırdığı haberlerinin ‘gerçeği yansıtmadığını’ savundu. Nuceyfi, “Başika Kampı’na hiçbir saldırı düzenlenmedi,” dedi.

 

Musul eski valisi ve Heşdi Vatani (Gönüllü Askerler) Başkanı Esil Nuceyfi, IŞİD’in Başika Kampı’na saldırdığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Nuceyfi, “Başika Kampı’na hiçbir saldırı düzenlenmedi. Dün IŞİD’in kampa saldıracağı yönünde duyumlar almıştık. IŞİD’in mevzileri Peşmerge ve Heşdi Vatani birlikleri tarafından bombalandı. IŞİD’in bir havan topu bile kampımıza isabet etmemiştir. Türk askerleri ve Heşdi Vatani birliklerinden kimse yaralanmamıştır.”dedi.

IŞİD'in 7 Ocak akşamı Türk askerlerinin peşmerge güçlerine eğitim verdiği Başika Kampı’na saldırdığı duyurulmuş ve yapılan keşifte 18 IŞİD militanının öldüğünün tespit edildiği açıklanmıştı. Türk askerlerinden yaralanan ya da ölenin olmadığı açıklanan saldırı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Aldığımız bilgi DAİŞ terör örgütüne mensup olduğu. Bunlardan sanırım 18 kadar etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir zarar söz konusu değil arkadaşlarımıza. Bu tabii şunu ortaya koyuyor; Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir adım olduğunu rotaya koyuyor" ifadelerini kullanmıştı.

 




Kaynak: Demokrat haber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1009 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI