Bugun...



Petro kimya işçisi ayakta

Türkiye’nin en büyük petro kimya tesisleri olan ve Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu PETKİM ve TÜPRAŞ’ta işçiler ayakta. PETKİM işçileri, Star Rafinerisi’nin sendikasızlaştırmasına karşı 10 Nisan’da başlattıkları sevkıyatı durdurma ve işyerine kapanma eylemini sürdürürken, TÜPRAŞ işçileri ise 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi dün 4 saat iş durdurdu

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2017 12:30

Petro kimya işçisi ayakta

Petro kimya işçisi ayakta

 

İzmir'de Petrol-İş üyesi TÜPRAŞ işçileri, TİS'teki dayatmalara karşı dört rafineride iş bıraktı.

Türkiye’nin en büyük petro kimya tesisleri olan ve Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu PETKİM ve TÜPRAŞ’ta işçiler ayakta. PETKİM işçileri, Star Rafinerisi’nin sendikasızlaştırmasına karşı 10 Nisan’da başlattıkları sevkıyatı durdurma ve işyerine kapanma eylemini sürdürürken, TÜPRAŞ işçileri ise 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi dün 4 saat iş durdurdu. İzmir Aliağa’da bulunan TÜPRAŞ işçileri, dayanışma için PETKİM’e yürüdü, “Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 

Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ’ın İzmir Aliağa, İzmit, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan işçiler sözleşme görüşmelerinin patronun dayatmaları nedeniyle tıkanması üzerine dün uyarı amacıyla yarım gün iş bıraktı. 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi bir kez daha patronu uyaran işçiler, taleplerinin kabul edilmesini istedi.

 

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde gündüz vardiyasına gelen işçiler işyerine girmeyerek kapı önünde toplandı. Diğer vardiyalardaki işçiler de eyleme katıldı. Eylemle ilgili kapı önünde açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, sözleşme süresinin 3 yıla çıkarılmasına ve kendileri için olmazsa olmaz olan maddelerin değiştirilmesini kesinlikle istemediklerini vurguladı.

 

10 BİN LİRA AMA SENDİKASIZ

 

SOCAR’a ait PETKİM ve Star Rafinerisi işçilerinin direnişine de dikkat çeken Akdağ, 132 Star işçisini PETKİM’e geçirmek isteyen patronun, bir yandan yeni işçi almak istediğini ancak işçi bulamadığını söyledi. Akdağ, “TÜPRAŞ işçisi yetişmiş eleman. 10 bin lira teklif ediyorlar bizim işçi arkadaşlara ama bir yıllık bireysel sözleşmeyle. Arkadaşlarımız sendikasızlığı kabul etmiyor. Oradaki sendikasızlaştırma, hem PETKİM’de hem de TÜPRAŞ’ta bizim canımızı yakar” dedi. PETKİM’de sevkıyat yapılamamasının etkilerini gösterdiğini dile getiren Akdağ, “PETKİM’de bir fabrikayı, plastik işletmelerini durdurdular” dedi.

 

TÜPRAŞ’taki süreci de sözleşme sonuna kadar kararlılıkla götüreceklerini belirten Akdağ, “Daha bizim taleplerimiz var, taslağa hep birlikte yazdığımız. Sıra onlara geldiğinde onlar için de mücadele edeceğiz” dedi.

 

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde de işçiler 4 saat iş durdurdu. Yapılan konuşmaların ardından işçiler, alkışlarla protestoda bulunarak, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla işyerine girdi.

STAR RAFİNERİ AŞ AÇIKLAMA YAPTI

 

Star Rafineri AŞ ise sendikasızlaştırma girişimi iddialarını kabul etmedi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada “STAR Rafineri’de bir sendikasızlaştırma operasyonu asla söz konusu değildir. Ülkemizin en büyük değerlerinden olan STAR Rafineri devreye alınma ve işletme süreçlerinde sendika ile birlikte yürümek ve birlikte büyümek konusunda kararlıdır. Şirketimizin de sendikanın da asıl amacı Türkiye’nin en önemli değerlerinden olan Petkim ve STAR Rafineri işletmelerini korumaktır. STAR Rafineri olarak Petrol-İş Sendikasının da bu anlayışa sahip olduğuna inanıyoruz” dendi




Kaynak: Evrensel gazete

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 660 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI