Bugun...



Türkiye ve El Nusra, İdlip için anlaştı! Ve TSK’ye ait zırhlı araçlar, Tahrir’uş Şam refakatinde İdlip’e girdi

Türk devleti, Heyet Tehrir El Şam olarak bilinen Cebhet El Nusra ile anlaştı Türk yetkililer, Fırat Kalkanı çete gruplarının Heyet Tehrir El Şam (El Nusra) noktalarına geniş bir saldırı düzenleyeceğini ve bunun Rusya, İran ve Türkiye’nin çatışmanın azaltıldığı bölgeler anlaşması çerçevesinde gerçekleşeceğini iddia ediyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-10-2017 17:33:34 Tarih: 08-10-2017 16:53

Türkiye ve El Nusra, İdlip için anlaştı! Ve TSK’ye ait zırhlı araçlar, Tahrir’uş Şam refakatinde İdlip’e girdi

Türkiye ve El Nusra, İdlip için anlaştı!

 

Türk devleti, Heyet Tehrir El Şam olarak bilinen Cebhet El Nusra ile anlaştı

Türk yetkililer, Fırat Kalkanı çete gruplarının Heyet Tehrir El Şam (El Nusra) noktalarına geniş bir saldırı düzenleyeceğini ve bunun Rusya, İran ve Türkiye’nin çatışmanın azaltıldığı bölgeler anlaşması çerçevesinde gerçekleşeceğini iddia ediyor.

Reuters:

TSK’ye ait zırhlı araçlar, Tahrir’uş Şam refakatinde İdlip’e girdi

Reuters haber ajansının, Suriye-Türkiye sınır bölgesindeki görgü tanıkları ve muhaliflere dayandırdığı haberde, TSK’ye ait  zırhlı araçların, Heyet-i Tahrir’uş Şam refakatinde İdlip’e intikal ettiği kaydedildi..

Reuters haber ajansının, Suriye-Türkiye sınır bölgesindeki görgü tanıkları ve muhaliflere dayandırdığı haberde, TSK’ye ait  zırhlı araçların, Heyet-i Tahrir’uş Şam refakatinde İdlip’e intikal ettiği kaydedildi.

 

 Takip et

https://pbs.twimg.com/profile_images/877554927932891136/ZBEs235N_normal.jpgReuters Top News 

✔@Reuters

Turkish military vehicles enter Syria's Idlib: sources http://reut.rs/2kw1aqI 

13:03 - 08 Eki 2017

 

Turkish military vehicles enter Syria's Idlib: sources

Turkish military vehicles crossed the Syrian border into Idlib on Sunday, a local resident and a local rebel said, after Ankara announced an operation by rebel groups in the area, which is controlled...
reuters.com
 

 

 Takip et
https://pbs.twimg.com/profile_images/837766127493214208/FWPHmamN_normal.jpg#المرصدالسوري #SOHR @syriahr
#المرصدالسوري الحدود #السورية – #التركية تشهد أول اشتباك مباشر بين القوات التركية و #هيئة_تحرير_الشام http://www.syriahr.com/?p=242909 
11:25 - 08 Eki 2017

DHA ise İdlip’te ateşkesi koruma operasyonunun ikinci gününde, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Karakolu’ndan, İdlip kentine doğru Fırtına obüsleriyle 7 kez atış yapıldığını bildirdi.

Haberde ayrıca, sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı askeri araçların bulunduğunu aktardı.

Gözlemevi: TSK ve Tahrir’uş Şam arasında çatışma

Öte yandan Londra merkezli, muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlip sınır hattındaki Kefer Lusin köyünde TSK ve Tahrir’uş Şam arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

 

İdlib’deki askeri kaynaklar, Türk devletinin, ismini Heyet Tehrir El Şam olarak değiştiren Cebhet El Nusra ile anlaştığını belirtti. ANHA’ya konuşan söz konusu kaynaklar, 2 gün önce Türkiye ve El Nusra çeteleri arasında görüşmelerin olduğunu ve görüşmede anlaşma yapıldığını söyledi.

Görüşmede Heyet Tehrir El Şam’ın Efrin ile İdlib arasındaki üç noktayı, Darit İze ve köylerini çatışmaya girmeden Türk ordusuna vereceği konusunda uzlaşıldığı belirtildi. Bu planın hazırlanması çerçevesinde 2 Ekim’de İbin Temima adlı çeteler, Heyet Tehrir El Şam çeteleri tarafından Darit İze’den çıkarmıştı. Bu olayın yaşandığı süreçte Türkiye-El Nusra ittifak planının hayata geçirilmeye başlandığı anlaşılıyor. Darit İze beldesi, Efrin sınırında yer alıyor ve çeteler buradan Efrin köylerine saldırılar gerçekleştiriyor.

EL NUSRA VE TÜRKİYE’NİN İTTİKAFI YENİ DEĞİL

Söz konusu anlaşma, Türkiye’nin İdlib bölgesini işgali amacıyla gerçekleşti. Daha önce de defalarca Türkiye ve Heyet Tehrir El Şam çeteleri arasında anlaşmaların yapıldığına dair belgeler ortaya çıkmıştı.

2016 yılından Rus General Sergei Rudskoy, Türk devletinin Suriye’deki çete gruplarını desteklediğine ilişkin bir rapor yayınlamıştı. Raporda Türk devletinin her gün El Nusra çeteleri ile birlikte hareket ettiği belirtilmişti.

Türk devleti 2012’de Cebhet El Nusra çetelerini ve başka çete gruplarını sınırdan Suriye’ye geçirmiş ve Suriye halkına karşı vahşi saldırılar gerçekleşmişti.

Ayrıca El Nusra ve DAIŞ çeteleri Türkiye’de tedavi görüyordu. Türk devleti çetelerin finansı için sınır kapısını çetelerin sınırlarına açmıştı.




Kaynak: ANF

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1313 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI