Bugun...



Wall Street Journal yazdı: Erdoğan’ı ABD’de soğuk bir karşılama bekliyor

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşmeyi kabul etmediğini ve Türk lideri Washington'da soğuk bir karşılamanın beklediğini yazdı.

facebook-paylas
Tarih: 28-03-2016 17:31

Wall Street Journal yazdı:  Erdoğan’ı ABD’de soğuk bir karşılama bekliyor

Wall Street Journal yazdı:

Erdoğan’ı ABD’de soğuk bir karşılama bekliyor

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşmeyi kabul etmediğini ve Türk lideri Washington'da soğuk bir karşılamanın beklediğini yazdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün, Erdoğan’ın Obama ile görüşmesi için çalışmaların devam ettiğini söylemişti.
Erdoğan ile Biden görüşecek

Daha önce de Erdoğan ile Washington’da görüşecek kişinin, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden olduğu belirtilmişti.

BBC Türkçe’nin WSJ’dan Dion Nissenbaum ve Carol E. Lee imzalı haberden aktardığına göre 2013’teki ziyaretinde Obama tarafından Kürtlerle barış görüşmeleri başlattığı ve ekonomik refah yarattığı için övülen Erdoğan, bu defa farklı karşılanacak.

Haberde ayrıca Obama’nın, Maryland’de Türk fonlarıyla inşa edilen caminin açılışına katılmayacağı belirtildi.

Gazete, Türk yetkililerin Erdoğan’ın Washington’da Obama’yla görüşmesi için aylardır çalıştığına dikkat çekerken, son ziyarettan bu yana iki ülke arasında gerilim yaratan gelişmeler yaşandığını belirtti: “Gezi protestolarına sert polis müdahalesi ve hükümetin muhalifleri susturma girişimleri bu gelişmeler arasında. Aralık 2013’te Türk polisi Erdoğan’ın kapısına dayanma riski taşıyan siyasi yolsuzluk soruşturmasında onlarca kişiyi tutukladı. Ayrıca Obama yönetimi, Türkiye’nin PKK’ya karşı mücadelesini desteklerken, yetkililer Kürt militanlara karşı tank ve askerlerin kullanılmasından endişe duyuyor.”

‘Beyaz Saray, Erdoğan’ın iyi karşılanmış görünmesini istemiyor’

WSJ’a konuşan düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nden Max Hoffman ise şunları söyledi: “Beyaz Saray, Erdoğan’ın iyi karşılanmış görünmesini istemiyor. Süregelen baskılar Erdoğan’ın otoriterleşmesi ve siyasi muhalefeti susturmasına yönelik uzun süredir devam eden endişeleri kristalize etti. Gazetelerin ve TV kanallarının kapanması sürdü ve Washington’da bugünkü görüş birliği, Erdoğan’ın Türk demokrasisini kendi kişisel ihtirasları için yozlaştırdığı yönünde.”




Kaynak: BBC-Türkçe

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1160 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Basınından Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI