Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
ÇÜRÜMÜŞ DEĞERLER
Tarih: 25-02-2016 03:12:00 Güncelleme: 25-02-2016 03:12:00


 

Kemalist militaristlerin köklerinde var olan ölü üzerinden rencide etme hali dersim de eşkıyanın başını keserek, imkânların kıt olduğu dönemde özel ekip götürerek başı kesilmiş kürdün ölüsü o gün kalanları korkutmak için kullanıldı, uzun vadede yeni nesiller için kapanmayan yara oldu.

ÇÜRÜMÜŞ DEĞERLER

90 yıllık tarih boyunca militarist tepeden inmeci gelenekte değişim olmadı. Hafızalardan silinmeyecek kadar derin yaralar açan 92-2000 tarihleri arasında kürde yaşatılan vahşet. Asit kuyularına canlı atılmalar, uçak ve helikopterlerden kayalıklara atılmalar, ölü bedenleri kurda, kuşa yet etmeler ve gözleri, oyulmuş, kulakları kesilmiş, parmaklarından teşbih yapmış cellatların, jekobenlerin, jitem, jöh, pöh gibi isimlerle, başlarına giydikleri bere renkleri ile bu günkü işid mensuplarının kimden esinlendiklerini bir kez daha hatırlamak, Varto, Cizre ve sur da öldürülmüş kadın bedenlerini çıplak teşhir edenlerin, öldürülmüş gencin ölü bedenini jip arkasında sürükleyenlerin, arkasında Roboski’de çoğu çocuk 34 sivilin uçaklarla katledenlerin desteği ile yaptıklarına tanıklık ediyoruz.

ANKTELİ ÖLÜM ÖÇME

Dicle üniversitesinden dr.m.y. saha çalışması yapmış, bu çalışmayı rapor aştırmış ilgi birimlere sunmuş. hdp’nin son seçimlerde aldığı oy oranı yarı yarıya düşmüş bu çok iyi gelişme diyor ve ekliyor burada önemli bir sorun var. Düne göre toplumun tümü içinde iç savaşı isteyenlerin oranı yüzde yüz elli artmış. Dün yüzde on, onbeş iken bu gün bu oran yüzde otuz,  olmuş. Gençlerin büyük bir bölümü çekilmiş, henüz nerede oldukları bilinmezken büyük ihtimaldir ki dağa gidişler hızlanmıştır. Bu bilim adamı görünümlü zat, esatullah timlerinin nasıl öldürmesi gerekir onu anlatıyor. Ölüyü teşhir etmeyin çok derin etki yapıyor, toplu öldürmeyin dikkat çekiyor, zamana yayarak öldürün, aç ve susuz bırakın, oksijen almalarını engelleyin havasız kalınca mecbur çıkacaklar diyen hitlerin ruhuna Fatiha okutanların sürüsüne bereket.

GÖZÜN AYDIN   TARAF OLANLAR

Kürdün kadınını öldürüp, çıplak bedenini teşhir ederek rencide ettiğin Kürt otuz beş günlük bebekten, altı aylık bebeğe, ana rahminde dünyaya gelmeyi beklerken tek devlet, büyük Türkistan hayali kuran üstün adamların yönettiği ülkede doğmadan terörist ilan edilip öldürülen Kürt çocukları, Suriye hükümeti bu gün topraklarını kontrol edemiyorsa bizim sayemizdendir diyecek kadar pervasızlaşanmış, öldürmeyi kutsayan, öldürdüklerini rencide eden kin ve nefretin kudret olduğunu sanan at sırtına yaşamış atalarının, kapı vurarak çıkanların torunları yirmi birinci yüz yılda insanlıktan nasiplenmemiş oluşlarını övgü ile anlatmaları dünya devletleri tarafında tutsa ve kutsilerin cahilimi bunların yanında bilimin aydınlattığı alan demelerine yol açtığını bilmeyecek kadar Kürt düşmanlığı kendi geleceklerinde esir almış. Değerleri çürümüş toplum yapısından ne doğa için yapılanı anlayacak zeka, nede 90 yıldır kendilerini insan yerine koymamış sivil bir anayaysa yönetilmeyi hak edenler olarak egemenlerin görmediğini anlayacak bir insani gelişmişliğe ulaşılması için hdp gibi ülkenin tek sanış olan tüm değerlerin eş ve eşit yaşam için olmazsa olmaz sayan siyasetin ülke coğrafyanınım en ücra köşesine değmesinden geçer. Ölülün üstünde hüküm kalkarı anlamayan toplum insani değerleri çürümüş demektir. Değerleri çürümüş toplum yoz ve yobaz  demektir.



Bu yazı 1245 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI