Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
DEVLET VE BİZ
Tarih: 18-01-2016 01:22:00 Güncelleme: 18-01-2016 01:22:00


                      

DEVLET

Devlet: Nizamül-mülk tarih sahnesine çıktığı gün söylenen şey. Devleti ALİ Padişaha rağmen  korunmalıdır. Bin yılı aşkın bir tarih silsilesi süre geldi. Devletin genlerinde DEVŞİRME genler asıl taşıyıcı güç olmuştur. Kapı vurup terk edenlerin geldikleri yerde edindikleri mülk(vatan) aslına rağmen aslından çok ASLAN olmuştur.

DERİN KALEMLER

Devletin  iki ana özelliği var. 1- Derin kalemler,2- Derin kalanlar

1-DERİN KALEMLER

Derin devletin sözlerini büyüterek, yücelterek, kahramanlıklarla süsleyerek acılara bulaştırarak yalanı yirmi dört saat aynı nakaratta, aynı buyurgan üst perdeden yüksek sesle, bulunabilecek  UŞAK( TELLALARLA) en ücra sokaklarda sesin yankılanmasını sağlamak

DERİN KALANLAR

Bunlar Devleti ALİ için öldürme, yok etme, itibarsızlaştırma adına her türlü NİZAM dışılığı yapar, yaptırır ama korunur, kollanır taki koruma ve kollama görevi ona verilene kadar ÜST örtülür. Böylece DEVŞİRMELER her gün gözümüzün önünde insan öldürür, öldürtür, ama, mama, fakat denilerek zamana yayılır, koruyanlar seçtirilmişlerle, elinde silah  gücünü tutan en ÜST rütbeli bürokratların  özel koruma zırhı(KIRMIZ KİTAP) suç işleyenleri devletin nimetlerinden yararlandırılır ve böylece hem devşirmelerin zenginliği, hem de suç ortaklarının ortaklığı DEVLETİ ALİ adına derinlerde kalmaya  devam eder.

DEVLETİN GEN TAŞIYICILARI.

Devlet her döneme uygun siyasi dili seçer. Etrafındaki ateş çemberine göre dili ve uygulamayı tercih eder. Bu gün başta Ortadoğu olmak üzere yeniden dizayn edilmesi kaçınılmaz olan yer altı ,yer üstü zengin kaynakların paylaşılması, gelirin devşirmelerle birlikte ULUSLAR ÖTESİ sermayenin kasasını doldurması için toplum kesimlerinin büyük çoğunluğunun ilk tercihi (Milliyetçi,muafazekar, dindar.ve  bir miktar IRKCI)  olması devletin taşıyıcı genlerinin sahiplerinin ÜLKE gidiyor korkusunun en etkin sesi olması, gen taşıyıcıların devlette olmasını istedikleri siyasi dilin sahibinin sesinden daha baskın ses vermesi ideal olandı.  Böylece ülkenin içinden geçtiği süreç İÇ DÜŞMAN ile baş etmek için tüm yolların mubah olduğudur.

MİŞ GİBİ

Devlet genlerinin taşıyıcısı etkin gurup sahibinin sesinden daha baskın sesi bulmuşken, gelecekte  SUC VE GÜNAH   hanesine yazılacakları geçmişte olanakları olmadığı için bizzat kendilerinin işlemiş olduklarının hesabını halen veremiyorken, bulunan ses, ve tetikçi DEVLETİ ALİYİ selamete götürecek, iç düşman(KÜRDÜ)Bertaraf edecek ve ya en azından zayıflatacak bir yüz yıl daha yönetme hebanın  içine yapıyor(MİŞ) gibi yaparak salak sanıyorlar.

BİZ

90 yıllık tarih boyunca  ağır bedeller ödeyerek toplumda umut olman geçmiş TKP;TİP;DEV-YOL ve diğerleri kurdukları ilk cümleden son cümleye kadar hatalarla dolu tespitleri  ne darbeleri öngörebilmiş, nede darbelerden çıkış için önerileri olmuş. Hiç biri dün den bu güne toplumu karanlıktan aydınlığa çıkartacak toplumun önüne tutulan IŞIK olamadığı gibi, onlardan arta kalan çatışmacı kültürün ürünü dil ve az sayıda kalmış kadro ne verili sisteme cepheden nede  mevcut düzen ile arasındaki çelişkileri izah edebilmiş değil. Özellikle KURUCU NİZAM  ile solun arasında geçirgenliğin fluluğu bu günü zehirleyen en temel etkendir.  Dile pelesenk edilmiş SINIF  cümlesine denk ne EVRENSEL  HUKUK, gündemlerinde olmuş, nede DARBE hukuksuzluğuna karşı bir savaş açmamış olmaları ZİMMEN devletçi oluşlarını günümüzde yaşayarak görüyoruz. UMUT DİRENEN HALKIN DİRENCİNE, GÜÇÜNE kalmıştır. Çünkü SINIF mücadelesi  (EN YOKSULUN KAVGASI İSE) canları ile ödeyenler bu toplumu selamete taşıyacak UMUTTUR.



Bu yazı 1465 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI