Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Sovyetlerin Yıkılışı Duvarların Ve Sistemin Yıkılışı
Tarih: 19-12-2021 02:12:00 Güncelleme: 19-12-2021 02:12:00


Sovyetlerin Yıkılışı Duvarların Ve Sistemin Yıkılışı

 

İnsanlığa güneş olarak doğan değerler bütünü SOSYALİZM bundan 30 yıl önce büyük bir gürültü  ile yıkıldı..

Bu yıkılış sadece bir sistem yıkılmadı aynı zamanda bir ZİHİN SİLSİLESİ yıkıldı.

Duvar yıkılırken yarattığı enkaz 30 yıldır dünyanın işçi sınıfları ve sosyalist partileri bu yıkımın en ağır  bedelini ödüyor ve cevapları bulamadığı için enkaz altından yaralı bile olsa çıkamıyor.

SİSTEMİN NEDEN YIKILDIĞINI KONUŞMAMAK

Türkiye sosyalist hareketleri 1980 yıkımını yaşaması,kağıttan kaplan sandıkları Türklük tezi üzerine kurulmuş tek IRK temelli  ulus devleti derinlemesine tahlil yapmadan,ülkenin TARİHSEL VE SOSYAL olarak gelişmesi hakkında derinlemesine bilgiye ulaşmadan yüzeysel değerlendirmeler sonucu ASKERİ darbenin zorbalığının yıkımı çok ağır geldi ve altında kaldı.

Türkiye sosyalist hareketlerinin hiç biri neden,niçin bu sonuçlar yaşandığını tartışmadan,yüzleşme olmadan DUVAR YIKILDI.

DUVARIN YIKILMA  NEDENLERİ

1- YENİ SOVYET cumhuriyetleri  egemen ulus olan RUS halkı. bu halk dili, kültürü ile egemen oldu. Bunun dışında kalan tüm halklar ise ikinci sınıf oldu.

2- PARTİ DEVLET OLDU.

Parti yaşamı kurgularken devleti unuttu,devletin yerine geçince hukuksuzluklar başladı. Diş güçlerin basıncı,ekonomi ve silah yarışı yoksulluğun engellenmesi hesaba katılmadı.

3- DİLLER VE İNANÇLAR

İnsanlık tarihi var olduğu günden bu güne değerler yaratarak geldi. Bu değerler DİLLER,İNANÇLAR VE İÇİNE DOĞULAN HALKLARIN TANIMI.

SILAV IRKI egemen halk olunca,kendi değerlerinin yok sayılması,yetersiz beslenme,SÖZ,KARAR VE YETKİ dışında tutulmaları İnsanlığa güneş olarak doğan değerler bütünü SOSYALİZM yıkılışının 30 yılı.

Türkiye sosyalist hareketi ne yazık ki ne SOVYETLERİN yıkılışının nedenlerini nede bu topraklar kendi sözlerinin ANA DOLU insanı tarafından neden yabancı olduğun halen anlamamakta zorlanıyor.

Sosyalistler halen bu topraklarda IRK temelli TÜRKLÜK tezine karşı sözleri yok.

 Nizam AKTAŞ



Bu yazı 3419 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI