Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
İllüzyonist Devlet
Tarih: 31-08-2015 02:38:00 Güncelleme: 31-08-2015 02:38:00


El çabukluğu ile illüzyon gösteri sanatı ile geçimini sağlayanlar arasında MANDIREKE  lakaplı usta, her söyleşinde halka olan hürmetini dile getirir, onları seyirlik alanda eğlendirirken, hem keyif almalarını, hem de bir nebze olsun günlük sıkıntılardan arınmalarına yardımcı olmaktan memnunum der.

Devletin İllüzyonu.
 90 yıllık sure içerisinde hep kahramanların öyküleri ile ecdatlarının ne menem yiğitlikler yaptıklarını anlatanlar tıpkı mandereke' nin yardımcıları SAPTA tutunlar gibi idiler. Her birinin boyun bağları, isimlerinin önünde efendi, bey, paşa, amir, mudur, başkan, büyük usta gibi Kaf dağîni tarif eder gibi  tariflerle illüzyonist Devlet in El çabukluğunu gizleyen ustanın yamakları olduklarını öğrenmesin  bu halk, çünkü kambur saymıştı halkını üst Anayasası, kırmızı kitaplı olanlar.
Alt anayasa halka silah zoru ile dayatılmış, zorla kabulü sağlanmış deli gömleği gibi yurttaşının ellerini arkadan sıkıca bağlatmış ki eli ile işaret eder biri bunların imdadına gelir diye.

İllüzyonist Devlet
Devlet, sırtında kambur saydığı halka üst Anayasa ile kendini güvenceye aldıktan sonra alt anayasayı  sırtına namlu dayayarak kabulü.  34 yıldır taşınması ağır yük haline dönüştü. Ortadaki illüzyon yamaklarını çoğaltarak üst anayasayı görünmez kılmak, alt Anayasayı da fazlalıklarını tıraşlayarak hak etmedikleri bu kadar geniş elbise diye sarayın İncilli Çavuşları kapa kapı gezmeye başladı.
Kambur Halk iki anayasa olduğunu görmemesi için eli silahlı olanlarla  kursun, eli şapkalı olanlarla suyu bulandırma, cellâtlarla  olumu sokak, sokak gezdirme, tellallarla   (MANDEKE) yamakları ile gerçeğin görünmesini engelleme.
Viyana Sözleşmesi
Bu illüzyonist devlet ve  adlarının önünde  unlu sıfatlar taşıyanlar bilmez mi ki VIYANA SOZLESMESI  kişinin kendini yönetme hakkini uluslar arası güvencesinin adi.
Bilmezler mi ki Avrupa viyana sözleşmesi yerinden yönetimin, haklin iradesinin karar ve yönetme hakkini güvenceye alan uluslar arası  güvencedir. Oysa illizyünist devletin hem UST ANAYASASI, hem de halka deli gömleği olarak giydirilen sopa zoru ile kabulü onaylatılmış zulüm anayasası yerelde yaptırılan seçimlerin gözbağcı devletin kambur saydıklarını dört yılda bir sıralamışı illizyüna terfi edilirciklerin, itiraz edenlerin, eleneceklerin, hapsedileceklerin alanı olarak kullanıyor.
İki  Anayasalı  illüzyon Devleti
 İki anayasası, iki yargısı, iki kurulu olan tek ülke. MGK üst  Kurul adı büyük kendisinin hükmü küçük. Meclis Genel Kurulu
Daima yapılacakları üst Kurul MGK belirler, üst Anayasa düşmanı, dostu, kamburu, yükü, atılacak, satılacak, tüm islerin kararını verir, alt kurul harfiyen yapmakla mükellef. İtiraz eden kontrol edilemeyen siyasi hayat, illüzyonu görünür kılmaya kalkan parti ve mensupları bedelini en ağır bir şekilde öder, onları taşıyan kambur ise ölümle  cezalandırılır



Bu yazı 1447 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI