Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
SON VİRAJ, SON KALE
Tarih: 25-04-2016 22:34:00 Güncelleme: 25-04-2016 22:34:00


           

Hafızalarda tazeliğini koruyor.  Kürt’ün evini tarumar etme, yıkma, yerle yeksan etme, yetmedi kinin çıldırma hali yakmak.

Varto, Lice, Fargın, İdil, Cizre, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin ve daha niceleri.

Devlet vah abi sermayesinin desteği ile militarizm, Kemalizm, Fundamentalist, ulacılar, Bizans sermayesi, kentlerin dikey rantının ihalesiz vurguncusu selefi inançlı ihvan mensuplarının müstakil sermayesi yaklaşık toplumun yüzde sekseni bir tarafta, bir milyon beş yüz bin silahlı güç, iki yüz elli bin paralı lejyon, yüz bin korucu, tilki, muhbir, birliklerinin yıktığı Kürt kentleri.

MUHTEŞEM DİRENÇ

Bu uluslararası sermayenin umudu olan liberal talan yasalarının bir an önce çıkması için vaz geçilen tüm değerlerin peşkeş çekilmesini hoyratça harcayanların tarih de Hitler'in, Mussolin'i n yapamadığını yapanlara karşı KÜRDÜN örgütlü direncinin muhteşemliği önce lejyonların, militaristlerin, sim de de yönetenlerin ruh halini tarumar etti.

Taş üstünde taş bırakılmayan kenti, yoksul Kürtler, işsiz Kürtler el ele vererek, acılarını, ölülerini umut, yaralarını güç ederek iradeleri 1924 yılında İngilizlere ipotek edilmişlerin Çöktürme planlarını boşa düşürmüş, devşirmelerin kayıp benlikleri yitik insanlıkları fiyatlanmış bedelleri iflasın eşiğine getirmiş ülkeyi. Bir satırlık yazı kalmış tüm emekçilerin boyunlarına asılacak yafta için. Toptan satılık, kiralık ülke insanları demeye.

ÖRGÜTLENMEK

İradelerin 1924 yılında Lozan ile ipoteklemelerin anlayamadığı şey, örgütlenmek, sınıf kavgası en yoksulun kavgası olduğunu anlamakta gecikmiş olmasıdır. Bu gün yıkılan kentleri, öldürülen evlatlarının teşhir edilen ölü bedenlerine, ölülerinin mezarlarını uçaklarla kemiklerini bir kez daha öldürenlere rağmen, ölülerini kimsesizler mezarlarına gömenlere rağmen, geleceğe örgütlü gücü ile varacağına inanan, inancını direncinden, umudunu, teşhir etilen ölü bedenlerinin zalime teslim olmayan yakılanlarının inadını, şehirlerini yeniden, yeniden yaparak ayağa kaldırırken,   İhvanı Müslüm’ün lideri, genişletilmiş orta doğunun organize edicisinin mecalinin yetmeyeceğini, seçtiklerini boşa düşürmenin öfkesini, örgütlü gücüne direnç yaparak Diz çöktüreceklerini sananların onar onar akıl sağlıklarını yitirdiklerine şahitlik ediyor dilsiz şeytanların tümü. Görmedikleri şeytanı taşlayan selefiler, tecavüz onaylayan suç ortaklıkları, kiraya verilmiş kursaklarının vicdanlarını da esir ettiğine tanıklık ediyor.

Hayranlıkla izleniyor yıkıntıları onaran vicdani insanlık için çarpanların gayreti.  Savaşa karşı inadına barış diyenlerin dik dürüşü uykularında gulyabani oluyor onlara. Kâbusu kendisi olanların uyanması güçtür.

Direnmek insan olmanın erdemi, vicdanın tarifi, adaletli yaşamın tek adresidir.

Son viraj dönülürken İngiliz formatlı 1924 zihinim ipotek altında kalmışların imdadına barışı yaşam yapanların 1921 zihnini bu güne uyarlaması ile kurtulur son kale.



Bu yazı 1173 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI