Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Yetimi Çok Olan Ev
Tarih: 26-12-2015 21:49:00 Güncelleme: 26-12-2015 21:49:00


Yetimi Çok Olan Ev


Yetimi(öksüzü) çok olan evde huzurlu, mutlu olan insan azdır.
Analık (üvey ana) elinde  büyüyen yetimler paylarına düsen yanık ekmeye rıza göstermezse cezalan dirilir, yani ekmeği de bulamaz yaşamından iyi biliyor.
Analık yetime verdiği yanık ekmeyi yemesini, yanik ekmek yiyen para bulur demeyi ihmal etmez. Yetim ağzına gelen yanık ekmeyin tadını beğenmez ama para bulma umudu  ve aç karnini doyurma mecburiyeti, mutsuz olsa da yemek zorunda.
YETIM EVINDE  OZ OLMAK.
Aslında yetim evinde öz evlat yoktur. Ancak yanık ekmek yememek ve ya açlıkla terbiye edilmemek için üstüne reçel sürülmüş ekmek dilimi için yetimi dövmek dâhil her turlu insanlık dişi uygulamayı gönüllü yapmaya, hatta yap demeden görevini yerine getirildiğini görür ANALIK.
YETIMIN ISTEDIGI
Yetim babasının  varlıklarını eşit paylaşılması durumunda hepsinin ekmeği katiyi ile birlikte huzur içinde yeneceğini biliyor, istediği ortak mirasin, adil, insani bölüşümü.
DUNYA AHVALI
BM'ye kayıtlı 193  devletin dünyayı nüsü ve ekonomik güç olarak yöneten devletler EYALET sistemi ile yönetiliyor. ABD, ISPANYA, CIN, ALMANYA. RUSYA, HINDISTAN, IRAN, INGILTERE VE ISVICRE, ITALYA VE FIRANSA ise  kantonları olan ülkeler.
DEVSIRMELERIN BILGISI
Türkiye BAROLAR BIRLIGI ve 150 DEVLET UNIVERSITESI  ile 75 VAKIF üniversitelerinin  ilgili kurumları çok iyi biliyor ki, AVRUPA YERINDEN YONETIM sözleşmesi ile VIYANA sözleşmesi bizde  KURT canini yok etme üstüne kurulu BIAT ettirmek için her turlu ahlaksızlığı ahlaki sözlerle, her turlu hukuksuzluğu devleti kutsayan sözlerle tarif ederek biat et yoksa olursun anlayışı YANIK EKMEYE akismiş yetimin teslim oluşunun sonucudur.  Dünyayı yöneten devletlerin uyguladığı hukuk bizde neden guguk oluyor. Avukatlarda, bilim adına unvanları PROF  yazanlarda iyi biliyorlar ki Küçük bir düzenleye ile hepimiz için babanın servetini ortak paylaşarak huzurlu ve mutlu yasamak mümkün.
DEVSIRME YETIM
193 dünya devletinin uç ülkesi hariç hiçbir devlette iki baslı MECLIS, IKI BASLI YARGI YOKTUR. Cezayir, Mısır, Türkiye.
Bu uç ülkede sivil anayasaları olmayan HUKMEDENLERIN kurucu unsurları ORDU olmaları nedeni ile yönetilmiyor HUKMEDILIR.
Seçtirilmiş meclisin  sadece HUKMEDENLERIN emirlerini yerine getirmekle görevlidir. 7 Haziran seçimleri ile birlikte HDP KURUCU GUC ORDUNUN yok saydıklarını görünür kıldığı icin, bu gün 59 vekilin sadece 12'si kurt  geri kalanı Çerkez, Laz, Ermeni, Keldani, Süryani, Ezildi, Alevi, Türk ve Müslüman. İşte hükmeden gücün kırılma noktası. 90 yıllık yok sayma, birden görünür kilindi ve üstelik hepsi kurduğu mecliste. 90 yıldır sivil anayasa ile yönetmeye layık görmediği halkları HDP ve KURT siyasal haraketli 10 maddelik EVRENSEL HUKUKUN hâkim kılınacağı ve geçmişle yüzleşmenin kaçınılmaz hale geleceği bir yasam SUCA BULASMAMISI olmayan HUKMEDENLERIN sonlarının INSANLIGA KARSI ISLENMIS SUCLARDAN  Lahey adalet DIVANINDA yargılanıp ve olumu hücrede bekleme olduğu iyi biliyorlardı. Bunun için iç manevraları önce CUMHURUN başı  için yapılan secimde DEVSIRME toplumun arasında Sünni olarak yaratılış akriliği azaltmak, sonra IHVAN ISLAM TURK tezi ile toplumun yüzde  89 'unun destek ve sessiz kaldığı, her Cuma FILISTIN için 93 bin camii den yükselen tepkinin her Cuma olumu kutsayan hale dönüşmesi böylece EKMEGINE RECEL SURULEN devşirme  YETIM yanık ekmeyi yiyenin uğradığı insana karsı suçta ortak olmakta beyi görmemeye başladı. Ölülerini buzlukta saklayan insanlar, ana rahminde oldurulan bebekler, olumu iki gün boyunca sokakta kalan KURDUN  yasadığı zumlu YA BIAT ET, YA OL  haline gelişini izliyoruz.
Yetimi bol olan evin huzuru olmaz.



Bu yazı 1473 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI