Bugun...



Yunanistan Komünist Partisi'ınden Erdoğan'ın Lozan açıklamasına yanıt

Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili açıklamalarına bir yanıt da Yunanistan Komünist Partisi'nden geldi Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları için 'tehlikeli' ve 'provokatif' denilirken,

facebook-paylas
Tarih: 01-10-2016 14:19

Yunanistan Komünist Partisi'ınden Erdoğan'ın Lozan açıklamasına yanıt

Yunanistan Komünist Partisi'ınden Erdoğan'ın Lozan açıklamasına yanıt

Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili açıklamalarına bir yanıt da Yunanistan Komünist Partisi'nden geldi

Çipras'tan Erdoğan'a Lozan yanıtı:

Açıklamalar ikili ilişkiler için tehlikeli

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili olarak yaptığı açıklamaların ikili ilişkiler için ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi.

 

Sputnik'te yer alan habere göre, Başbakanlık ofisi Başbakan Çipras’ın üst düzey yetkililere, “Yunan-Türk ilişkilerini ve Ege denizi ile adaların mevcut durumunu belirleyen Lozan Antlaşması’nı sorgulamak, iki ülke arasındaki ilişkiler ve daha geniş bölge için tehlikeli” dediğini aktardı.

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimine ilişkin olarak, "15 Temmuz Türk milletinin ikinci bir Kurtuluş Savaşı'dır bunu böyle bilelim. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar" görüşünü dile getirmişti. "Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'la verdik" diyen Erdoğan, "Kıt'a sahanlığı ne olacak, havada ne olacak, karada ne olacak hala bunun mücadelesini veriyoruz. İşte bunun nedeni, o anlaşmada masaya oturanlar. O masaya oturanlar bunun hakkını veremediler, veremedikleri için onun sıkıntısını şimdi biz yaşıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları için 'tehlikeli' ve 'provokatif' denilirken, Türkiye'nin Yunanistan'ın sınırları ve egemenlik hakları konusunda tartışma yaratmak istediği ve Ege Adaları'nın yönetimi konusunu bu sebeple açtığı belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan'ın açıklamalarının özellikle şimdi yapıldığına işaret edilirken, Türkiye'nin bu açıklamalarla Kıbrıs meselesini de yönlendirmek istediği belirtildi.

SoL'un aktardığı habere göre, Yunanistan Komünist Partisi, Türkiye ve Yunanistan arasında NATO çerçevesinde ittifak olamayacağını, NATO'nun 'bölgede barış ve güvenlik' unsuru olmadığını vurguladı.



 'NATO, TÜRKİYE'NİN SALDIRGAN TUTUMLARINI DESTEKLİYOR'
 

Açıklamada NATO'nun Türkiye'nin 'saldırgan tasarımlarını engellemediği, tersine bunları desteklediği' bildirildi.


Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı'dır. Birileri Lozan Anlaşması'nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan'ın hakkını veremediler" ifadelerini kullanmıştı.




Kaynak: Demokrat haber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1108 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI