Bugun...



Zonguldak’ta kayyum atanan madendeki 75 işçinin açlık grevi direnişi 4’üncü gününde

Zonguldak’a bağlı Kilimli’de dört aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan maden işçilerinin açlık grevi eylemi 4’üncü gününde

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2016 13:59

Zonguldak’ta kayyum atanan madendeki 75 işçinin açlık grevi direnişi 4’üncü gününde

Zonguldak’ta kayyum atanan madendeki 75 işçinin açlık grevi direnişi 4’üncü gününde

 

Açlık Grevindeki işçiler kararlılıklarını dilendirdiler

Sendika.Org muhabirine konuşan direnişteki işçiler:

Mehmet Top:  Maaş sıkıntımız 4-5 aydır devam ediyor. Şirkete kayyum atandığında da biz madene girmeme kararı almıştık. Zaten maaşlarımızı alamıyorduk. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Zonguldak Merkez’de bir binanın çatısına çıkarak sesimizi duyurmak istedik. Ancak bu eylemden bir sonuç alamadık. Bu yüzden de yerin altında açlık grevine başladık. Hiçbir devlet yetkilisi,vali bizimle ilgilenmedi.Bize kimse elle tutulur bir cevap vermiyor. Ben ocakta bayıldığımdan dolayı hastaneye kaldırıldım. Şuan  ocağa giremesem de burada ocağın önünde direnmeye mücadele etmeye devam edeceğim.

Recep Yılmaz: Biz mücadelemizi kazanana kadar bu ocaktan çıkmayacağız. Bizi de Soma’da ki arkadaşlarımızı tekmeledikleri gibi tekmeleyebilirler. Ancak biz Zonguldak halkı olarak emekçi kenti olarak onlara gereken cevabı veririz. Bir de kiralık işçi sözleşmesi diye bir şey çıkardılar. Bunun adı kölelik. İyice halkı işçiyi köle haline getirmeye çalışıyorlar. Fakirsin ya işçisin ya böcek gibi görüyorlar. Ama yok öyle kolay değil bu işler. Direneceğiz ucunda ölüm de olsa kazanacağız.

Ercan Doğdu: Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ocaktan çıkmak istemiyorduk ancak sağlık durumlarımız el vermedi. Havasızlıktan vücudum kabardı hastaneye kaldırdılar. Ancak biz de buradan mücadeleye devam edeceğiz. İçerideki arkadaşlarımızın sesini duyurmaya çalışacağız.

 

 

Zonguldak’a bağlı Kilimli’de dört aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan maden işçilerinin açlık grevi eylemi 4’üncü gününde.

Dün açlık grevine başlayan madencilerden üçü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılırken, sağlık ekiplerinin müdahale ettiği işçiler Mehmet Top, Hakan Gücük ve Ercan Doğdu, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Toplam 10 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 75 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor.

İşçiler, ücretleri ödenip diğer haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.




Kaynak: Sendika.Org ve yuksekovahaber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1179 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI