Bugun...



Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırı sonrası tepkiler...

nkara’nın göbeğinde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırının ardından sıradan insanların ‘Bu ülkede yaşanmaz oldu bu nasıl hükümet’ diye tepki gösterirken, Endişeli kadın, “Oğluma bir şey olduysa yakarım bu memleketi. Bilal oğlanları çıkıp kara paralarıyla, bilmem neleriyle gezemeyecekler” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2016 22:21

Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırı sonrası tepkiler...

Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırı sonrası tepkiler...

Yaralı yakınının feryadı!

Yerin dibine batsın iktidarınız


Ankara Patlaması - Kayıp yakınının öfkesi (480p) from DikenComTr on Vimeo.

Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen insanlık dışı saldırının ardından sıradan insanların ‘Bu ülkede yaşanmaz oldu bu nasıl hükümet’ diye tepki gösterirken, Endişeli kadın, “Oğluma bir şey olduysa yakarım bu memleketi. Bilal oğlanları çıkıp kara paralarıyla, bilmem neleriyle gezemeyecekler” dedi.

Diğer taraftan her zaman olduğu gibi hükümet veyetkililer;

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekanda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.

HDK: Sivil halka saldırmak insanlık suçudur

​Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüleri bir basın metni yayınlayarak Ankara saldırısını kınadıklarını belirttiler

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara saldırısından sonra bir basın açıklaması yayınladı.

HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü "Sivil halka saldırmak insanlık suçudur" başlığıyla yaptıkları açıklamada saldırıyı kıyım olarak niteledi.

 

 

HDK'nin sivil halka yönelik yapılan saldırıların insanlık suçu olduğunu belirttiği basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

13 Mart Pazar akşamı Ankara'daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden onlarca insanımıza rahmet, yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bu saldırı, hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemeyecek, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bir  kıyımdır. Hangi çatışmayla, hangi çatışmanın hangi tarafıyla ilişkilendirilirse ilişkilendirilsin,  sivil halka yönelik bu saldırı insanlığa karşı suçtur.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) son 8 ay içinde birbirini izleyen katliamlar zincirine eklenen bu sonuncu halkanın önceki katliamların cezasızlığıyla doğrudan doğruya ilişkili olduğu kanısındadır. Cezalandırılmayan her katliam bir sonrakini tetiklemiş ve teşvik etmiştir.

Öte yandan HDK, “çözüm süreci”ni sonlandırarak Kürt Sorunu'nda savaş konseptine geri dönen ve  Suriye'deki mezhep savaşının tarafı haline gelen AKP hükümetinin “güvenlik siyaseti”nin katliamlar için en elverişli iklimi sağlayarak “kamu güvenliği” ve “istikrar” önünde büyük bir engel halini aldığını gözlemlemektedir. 

Halklarımızın savaşa onayı yoktur. “Barış içinde yaşama hakkı” halklarımız için temel bir hak, başta gelen bir insan hakkıdır. Halklarımızın barış içinde yaşama hakkını sağlamak devletin, dolayısıyla onun yürütme gücü olan hükümetin başta gelen görevidir. Ne yazık ki,  AKP hükümeti, Haziran 2015'ten bu yana gözlerimizin önünde ülkeyi ve halklarımızı içeride ve dışarıda adım adım savaşa sürükleyerek “barış içinde yaşama hakkı”nın ortadan kaldırılmasında merkezi bir rol üstlenmektedir.

HDK, AKP hükümetini derhal “çözüm süreci”ne geri dönmeye, Suriye'deki savaştan elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya, ya da derhal istifa ederek yerini halkın “barış içinde yaşama hakkı”nı güvence altına alacak başka bir hükümete bırakmaya çağırıyor.

HDK adına bir kere daha halklarımıza başsağlığı diliyor, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor; yaralılara acil şifa diliyoruz. Halklarımızın bu zor zamanları dayanışma ve büyük insanlık değerlerini paylaşarak aşacağından kuşku duymuyoruz.

13 Mart 2016

HDK Eş sözcüleri

Gülistan Kılıç Koçyiğit

Ertuğrul Kürkçü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

ABD saldırı ile ilgili uyarmıştı

ABD'nin saldırı ile ilg

ili hükümeti 11 Mart'ta uyardığı ve Ankara sokaklarında bomba yüklü bir aracın dolaştığı iddiasının yetkililerle paylaşıldığı bildirildi

Patlamayla ilgili HDP'den ilk açıklama

Kızılay'da meydana gelen ve resmi rakamlarla 27 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından HDP'den açıklama geldi.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz.

Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay’da meydana gelen saldırıya ilişkin açıklamasında lanetleyip başsağlığı dileklerinin ardından: ‘Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır.’

 




Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 935 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Ve Sağlık Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI