Bugun...



Cizre'de...Cizre'de;'Tam bir vahşet yaşanıyor'

Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde iki gün önce vurulan ve AİHM'in tedbir kararı vererek ‘acil önlem alın’ dediği ancak hastaneye götürülmesine izin verilmeyen Serhat Altun da yaşamını yitirdi. Mahallede 6 yaralının daha bulunduğu belirtiliyor. Dün de AİHM'nin tedbir kararı verdiği ama günlerce tedavi edilmesine izin verilmeyen Hüseyin Paksoy da yaşamını yitirmişti.

facebook-paylas
Tarih: 20-01-2016 15:27

Cizre'de...Cizre'de;'Tam bir vahşet yaşanıyor'

Cizre'de...Cizre'de;

 TV kameramanı vuruluyor, Milletvekilinin  bulunduğu eve kurşun yağıyor.

'Tam bir vahşet yaşanıyor'

 

 yaralılar alınamıyor,Millet vekilinin bulunduğu eve top atışları yapılıyor,Gazeteciler,darb ediliyor,vuruluyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tedbir kararına rağmen iki gündür mahalleden alınmasına izin verilmeyen ve yaşamını yitiren Serhat Altun’u ve diğer yaralıları almak için Cudi Mahallesi’ne yürüyüşe geçenlere ateş açılıyor.

Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde iki gün önce vurulan ve AİHM'in tedbir kararı vererek ‘acil önlem alın’ dediği ancak hastaneye götürülmesine izin verilmeyen Serhat Altun da yaşamını yitirdi. Mahallede 6 yaralının daha bulunduğu belirtiliyor. Dün de AİHM'nin tedbir kararı verdiği ama günlerce tedavi edilmesine izin verilmeyen Hüseyin Paksoy da yaşamını yitirmişti.

Demirtaş'tan Cizre için acil çağrı

HDP'li Sarıyıldız'ın sığındığı ev ateş altında

 

Cizre'de halka yönelik devam eden ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılarda HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur'un sığındığı ev, tank atışları ve kurşunlarla hedef alınmaya başlandı. Halen kurşun yağmuru altında olduklarını aktaran Sarıyıldız, "Cizre'de şu anda tam bir vahşet yaşanıyor" dedi

Cizre'de sıkıyönetim uygulamaları kapsamında devlet güçlerinin vahşeti tüm hızıyla devam ediyor. AİHM'nin "Tedbir" kararına rağmen devlet güçlerince alınmalarına izin verilmeyen 4 yaralı ile birlikte Serhat Altun, Ahmet Tunç ve Mehmet Kaplan'ın cenazelerini alarak Nusaybin Caddesine gelen aralarında HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın aralarında kitle burada devlet güçleri tarafından yoğun bir ateş altına alındı. Saldırılar sırasında kitlenin arasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur, saldırı nedeniyle bir evin bodrumuna sığındı. 

Ancak Sarıyıldız ve Konur'un beraberindeki yurttaşlarla birlikte sığındığı evin devlet güçlerince hedef alınmaya başlandığı aktarıldı.

Kitlenin tarandığı Nusaybin Caddesi'ne yakın noktadaki evin, kurşunların yanı sıra tank atışları ile hedef alındığı kaydedildi. 

Eve yönelik saldırı sürerken, Sarıyıldız ve beraberindekilerin yaşamlarının tehdit altında olduğu bildirildi.

'Yetkililer bilgilendirdik, ancak bizi taradılar'

Yaralanan ve yaşamını yitirenler için tedbir kararına rağmen operasyonların hiç durmadığını aksine daha da yoğunlaştırıldığını paylaşan Faysal Sarıyıldız, dün akşam tedbir kararının verilmesi ardından ilçe kaymakamını aradıklarını ancak kaymakamın kendilerine cevap vermediğini söyledi. Sarıyıldız, "Yetkililere AİHM'nin tedbir kararı var, orada yaralılar var, tedbir kararını uygulayın, siz uygulamıyorsanız biz gidip alacağız dedik ancak bizi dinlemediler. Biz gidip cenazeleri aldıktan sonra da Nusaybin Caddesi üzerinde vahşice tarandık" dedi. 

'Yaşamını yitirenler de olabilir'

Şu anda en az 12-13 yaralının olduğu bilgisini veren Sarıyıldız, iki kişinin durumunun ağır olduğunu ve yaşamlarını yitirmiş olabileceklerini de kaydetti. Şu anda aldıkları cenazelerle birlikte kurşun yağmurundan korunmak için bir evin bodrumuna sığındıklarını aktaran Sarıyıldız, kurşun yağmurunun sürdüğünü de belirtti. 

'Cenazelerimizle mahsur kaldık'

Yaşananları ancak Ortadoğu'nun despotik bir ülkesinde karşılaşılabilecek uygulamalar olarak değerlendiren Sarıyıldız, "Cizre'de tam bir AKP vahşeti yaşanıyor. Cenazelerimizle birlikte mahsur kaldık" diyerek tepki gösterdi. 
Sarıyıldız, AİHM'nin bir an önce Türk devletinin tedbir kararını uygulamaması karşısında harekete geçmesini de isteyerek, aksi halde AB ve bağlı kurumların da bu suçun ortağı olacağını vurguladı. 

 

 

 

 

İMC TV'nin kameramanı vuruldu

Cizre'de Cudi Mahallesi'ne yaralıları almak için giden kitleyi takip eden İMC TV kamaramanı Refik Tekin de devlet güçlerince açılan ateş sonucu yaralandı. 


Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçlerinin katliamı büyüyor. Yaralı ve cenazeleri almak için Cudi Mahallesi'ne yürüyüşe geçen kitleye onlarca zırhlı araçtan ateş açıldı. Aralıksız açılan ateşe nedeniyle kitleden çok sayıda yaralı var. Saldırıda kitleyi takip eden İMC TV kamaramanı Refik Tekin de vurularak yaralandı.

3 cenazenin olduğu tarama bölgesinde yaralı sayısının devam eden tarama nedeniyle giderek arttığı bildirildi.




Kaynak: DİHA

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1076 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Ve Sağlık Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI