Bugun...



DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AKP kendi planını hayata geçirmiştir

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Colemêrg ve Şirnex'ın il statüsün değiştirme girişimine tepki göstererek, "Cizre ve Gever yerle bir edilmişken, bunları bir kenara bırakıp il merkezlerini taşıma girişimleri AKP hükümetini kendi planını hayat geçirmenin göstergesidir" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-08-2016 03:25:30 Tarih: 02-08-2016 14:05

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel,   AKP kendi planını hayata geçirmiştir

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 

AKP kendi planını hayata geçirmiştir

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Colemêrg ve Şirnex'ın il statüsün değiştirme girişimine tepki göstererek, "Cizre ve Gever yerle bir edilmişken, bunları bir kenara bırakıp il merkezlerini taşıma girişimleri AKP hükümetini kendi planını hayat geçirmenin göstergesidir" dedi.

 

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, halk toplantıları kapsamında Colemêrg'te (Hakkari) yurttaşlarla bir araya geldi. DBP il binasında yapılan toplantıya, HDP Milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, DBP MYK ve DBP PM üyeleri, il ve ilçe yöneticileri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıda konuşan Tuncel, Türkiye'de son bir yıldır kriz ve kaos süreci yaşandığını ve gittikçe derinleştiğine dikkat çekerek, kriz ve kaosun bu kadar derinleşmesinin sebebi AKP hükümetinin Kürt sorunu karşısındaki düşmanca politikası olduğuna vurguladı.

 

Türkiye'nin bir karar aşamasında olduğunu ya demokratik süreç başlatacağını ya da derinleşen kaosu daha da derinleştireceğini vurgulayan Tuncel, "Sayın Öcalan darbe mekaniği noktasında Erdoğan'ı defalarca uyardı. Peki, AKP hükümeti ne yaptı? Bu uyarıları dikkate almaktansa demokratikleşme yerine ülkeyi Kürt karşıtı politikayla başka bir yere getirdi" diye konuştu. Türkiye'de darbenin bir daha asla yaşanmaması için yapılması gereken radikal demokrasiye geçiş olduğuna dikkat çeken Tuncel, AKP iktidarının kendi iktidarı için tüm özgürlükleri askıya aldığını dile getirdi.

 

'Kendi planını hayata geçirdi'

 

Colemêrg ve Şirnex'ın il statüleri ile ilgili yasa teklifini de değerlendiren Tuncel, şunları söyledi: "Şimdi de Gever ve Cizir'in il olması konuşuluyor. Şırnex ve Colemêrg halkı ne düşünüyor bu hiç konuşulmuyor. Cizre ve Gever yerle bir edilmişken, bunları bir kenara bırakıp il merkezlerini taşıma girişimleri AKP hükümetini kendi planını hayat geçirmenin göstergesidir. Günlerdir meydanlarda 'demokrasi' diye haykırıyorlar, bu durum onların aslında demokrasi ile ilgili bir kaygılarının olmadığını da gösteriyor. Colemêrg ve Şırnex halkıyla konuşmadan ili nasıl taşıyorlar. Halka dayanmayan hiç bir sistem demokratik değildir."

 

'Adalet Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz'

 

"Türkiye'nin normalleşmesinin önünde atılan ilk adım OHAL'in kaldırılması olur" diye devam eden Tuncel, şunları ifade etti: "Bugün ortaya çıkan şiddet görüntülerinin kabul edilir hiç bir yanı yoktur. Çok daha zor ve sıkıntılı bir dönem bizi bekliyor. 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından İmralı'ya yönelik bir baskın olduğunu bizzat bakandan duyduk. Sayın Öcalan ile ne avukatları ne ailesi ne de heyetimizin görüşmesine izin verilmiyor. Kürt halkına da her hangi biri cevap verilmiyor. Bu mesele sadece Kürt halkının değil Türkiye halklarının meselesidir. Cevap vermek hükümetin temel sorunudur. Biz uluslararası kurumları, CPT'yi de göreve çağırdık, Adalet Bakanlığı'nı da göreve çağırıyoruz."




Kaynak: DİHA

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1201 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI