Bugun...



HDP'li vekiller Cizre'deki yaralılar için Bakanlık'ta açlık grevine başladı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir, Cizre'deki yaralıların alınacağı yönünde verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı binasında açlık grevine başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-01-2016 04:50:40 Tarih: 27-01-2016 21:17

HDP'li vekiller Cizre'deki yaralılar için Bakanlık'ta açlık grevine başladı

HDP'li vekiller Cizre'deki yaralılar için Bakanlık'ta açlık grevine başladı 

 

HDP'li Beştaş: Başka seçeneğimiz kalmadı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir, Cizre'deki yaralıların alınması yönünde verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine açlık grevine başladı. RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle' programında konuşan Beştaş, "Her türlü girişimde bulunduk, açlık grevi son seçenekti" dedi

AHİM'in kararlarını hatırlatan Meral Danış Beştaş, Ankara ile yerel yönetimlerin uyuşmazlık içinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"‘Yararlıları tedavi ettirin' diye açık çağrıda bulunuldu. Ankara ile görüştüğümüzde ambulansları yönlendirdiklerini söylüyoruz. Ancak duyuyoruz ki binaya yakın  yere zırhlı araçlar sevk edilmiş, ambulanslar başka yerde bekletilmiş. Açıkça görülüyor ki Ankara'nın söylediği ile yerelin uygulaması birbiri ile uyumlu değil"

'YARALIYI YAŞATMAK DEVLETİN SORUMLULUĞU'

Yaralıların durumu ağırlaşıyor. Üstelik içeride 5 tane de cenaze var. Tek talepleri ise: Doktor. Beştaş, içeridekilerin sivil olduğunu belirterek, devletin kim olursa olsun yaralıyı yaşatmanın sorumluluğu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Olay suçlu suçssuz meselesi değil. Sonuçta hukuk kanun kamu düzeni yaralılarım kesinlikle ölüme terkedilmesini yasaklar. Kim olursa olsun bu devletin temel sorumluluğudur. Bugün girişimlerimiz sırasında Nusret Bayer'in yaşamını yitirdiği haberini aldık. Ağır bir insani yük gerçekten. Cenazelerle yararlılar aynı yerde. Acil şekilde yararlıların tedaviye alınması gerek. Örneğin Mehmet Yavuzer'in bacağı kangren olmuş."

'AÇLIK GREVİ SON SEÇENEKTİ'

HDP'li vekiller çözüm konusunda ısrarcı. Beştaş, başladıkları açlık grevine ilişkin "Açlık grevine başlamak sık başvurduğumuz bir yöntem değil. Biz olayları müzakere ve hukuk çerçevesinde, adalet ve vicdan ölçülerinde, insani temelde siyaseten çözmeye inanıyoruz. Açlık grevi inanın son seçenekti. Baştan beri yaralıların hastaneye sevki için bütün girişimlerde bulunduk. Hem yargı hem de siyasi anlamda bütün yetkilerle görüştük" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir, Cizre'deki yaralıların alınacağı yönünde verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı binasında açlık grevine başladı. 

Cizre'de günlerdir yoğun saldırılara maruz kalan ve tüm girişimlere rağmen hastaneye kaldırılmayan 28 yaralıdan 5'i yaşamını yitirdi. 23 yaralının hastaneye kaldırılması için İçişleri Bakanlığı'nca verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve yaralıların katliam tehdidiyle karşı karşıya kalması üzerine sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile görüşen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir bakanlık binasında açlık grevine başladı. 

Açlık grevi eyleminin yaralıların can güvenliğinin sağlanıp güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırılıncaya kadar süreceği belirtildi. 

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: bestanuce1

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 987 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI