Bugun...



“Demokrasi” ile idare edilen Türkiye’den (!)

Milletvekilleri tutuklanmaya devam ediliyor, parti binalarına girip, talan ediliyor duvarına 'Kızlar biz geldik siz yoktunuz', Bir başka HDP binası ateşe veriliyor, sonrada 'Geldik yoktunuz, NEÜ teşkilat ' yazılıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-12-2016 04:57:31 Tarih: 13-12-2016 23:58

“Demokrasi” ile idare edilen Türkiye’den (!)

 

“Demokrasi” ile idare edilen Türkiye’den (!)

 

Milletvekilleri tutuklanmaya devam ediliyor, parti binalarına girip, talan ediliyor duvarına 'Kızlar biz geldik siz yoktunuz', Bir başka HDP binası ateşe veriliyor, sonrada 'Geldik yoktunuz, NEÜ teşkilat ' yazılıyor.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman:

 HDP'li tutuklu milletvekillerinin TBMM Genel kuruldaki fotoğraflarını kaldırın

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP'li tutuklu milletvekillerinin Genel Kurul sıralarında bulunan fotoğraflarının kaldırılmasını  emirediyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, grup başkanvekilleriyle yaptığı olağanüstü toplantıda, tutuklu HDP'li milletvekillerinin genel kuruldaki resimlerinin kaldırılmasını istedi. HDP adına toplantıya katılan Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, “Tutukluluk halleri sona ererse fotoğraflar da iner doğalında" dedi.

 

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say'ın konserine saldırı girişimi’

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan tekbir ve satır eşliğinde konser yapılan alana girmek istedi. Saldırganın "Bu konser olamaz" diye bağırıp bir taraftan da satır salladığı belirtiliyor.

 

 

Bu “demokrat” ülkenin içişleri bakanı;

Bu milletin canını yakanları yakacağız

Süleyman Soylu, Hakkari ve Yüksekova'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Soylu, Valilik'te yaptığı açıklamada, "Vatan toprağını bu eşkıyalardan temizlemekte kararlıyız. Bu milletin canını yakanları yakacağız" diyor

 

Suriyeli Gazeteci Hüsnü Mahalli,gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Halk Tv Yorumcusu Suriyeli Gazeteci Hüsnü Mahalli, devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

 

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Halk Tv Yorumcusu Suriyeli Gazeteci Hüsnü Mahalli, devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

 

 

İstanbul Gaspıralı İlköğretim Okulu’nda rezalet!

 

İstanbul Gaspıralı İlköğretim Okulu'nda görev yapan Aydın Erekmen isimli öğretmen, sınıftaki öğrencilerinin eline idam ipi verdi, fotoğraflarını çekip "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkan! Adalet istiyoruz" notuyla Facebook'taki hesabında paylaştı.

İdam cezasının geri getirilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "Meclis'ten geçerse onaylarım" açıklamalarıyla gündemde tutulurken, İstanbul'daki bir öğretmen küçük öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraf çektirdi.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı’ndan, Avrupa Parlamentosuna: Sizde dağa gidin

AP içinde PKK'ya destek veren parlamenterler var. Neden? 'Aynı ideolojiyi savunuyoruz.' Sizin ideolojiniz batsın. Sen de git dağa. Niye siyaset yapıyorsun?

 

Artuklu Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak "Örgüt üyesi" iddiasıyla ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Artuklu Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak, savcılık itirazı üzerine dün yeniden gözaltına alındı.

 

Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Irmak tutuklandı

Gece geç saatlerde savcılık işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Irmak, "Örgüt üyesi" ve "Yardım yataklık" iddiasıyla tutuklandı.

21 Kasım’da gözaltına alınan Irmak 11 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine 12 Aralık’ta tekrar gözaltına alınan Irmak tutuklandı.

"Örgüt üyesi" ve "Yardım yataklık" iddiasıyla gece geç saatlerde tutuklanan Irmak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi gönderildi. 

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: 

Deni bir derin devlet oluşturulacak

 

AKP'li Tayyar, "Türkiye'de yeni bir derin devlet oluşturulacak. Bunlar milletten emir alacak." dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'nin kendi derin devletinin olması gerektiğini belirterek, "Derin devlet kötü bir şey değil." diye konuştu.

A Haber'de katıldığı programda derin devletin olması gerektiğini savunan AKP'li Tayyar şu ifadeleri kullandı:

"Derin devlet kötü bir şey değil. Türkiye gibi bu zor coğrafyada bir ülkenin mutlaka derin devletinin olması lazımdır. Kendi küllerinden kendini oluşturan bir devlet anlayışını ifade eder bu. Ama maalesef derin devleti ele geçiren bürokratik oligarşi, bunu kendi iktidarının aracı olarak gördü. Şimdi diyoruz ki; Türkiye'de yeni bir derin devlet oluşturulacak. Bunlar milletten emir alacak."

 

 

Türkiye rekor kırdırdı

Türkiye, en fazla profesyonel gazetecinin hapiste bulunduğu ülke.

RSF'nin raporunda, dünya çapında hapisteki gazeteci sayısının Türkiye'deki gelişmeler nedeniyle rekor kırdığı bildirildi. Rapora göre Türkiye, en fazla profesyonel gazetecinin hapiste bulunduğu ülke.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü dünya genelinde 348 medya mensubunun mesleği nedeniyle hapiste olduğunu açıkladı. Bunun, bir önceki yıla göre yüzde 6'lık artış anlamına geldiği ve örgütün şimdiye kadar kaydettiği en yüksek rakam olduğu belirtiliyor.

Örgütün Berlin'de yaptığı açıklamada, 'Türkiye'de darbe girişimi sonrası oluşan baskı ortamının dünya genelindeki verilere yansıdığı ve toplam sayıyı yükselttiği' kaydedildi. Raporda Türkiye'de 100'den fazla medya mensubunun hapiste bulunduğu, aralarından 41 kişinin doğrudan mesleğiyle ilgili olarak tutuklandığının anlaşıldığı belirtilerek, bu bağlamda Türkiye'nin en fazla 'profesyonel gazetecinin' hapiste bulunduğu ülke konumuna yükseldiği kaydedildi.

 

Sekiz HDP'li Vekile Zorla Getirilme Kararı

Biri tutuklu, ikisi gözaltında olan sekiz HDP'li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili sekiz kişi için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkardı.
 
Milletvekilleri "Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğü bozma, terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanıyor.
 
Sekiz milletvekilinin yargılandıkları KCK ana davasında daha önce haklarında çıkarılan mahkemeye zorla getirilme kararı 10 Kasım'da kaldırılmıştı.
 
Sekiz milletvekilinden biri halen tutuklu olan Selma Irmak.
 
İkisi ise dün geceyarısı gözaltına alınan Çağlar Demirel ile Besime Konca.
 
Zorla getirme kararı çıkarılan diğer beş milletvekili ise Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Ahmet Yıldırım, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım. (YY)

OHAL'den halk düşmanlığı çıktı

CHP raporu: OHAL halka döndü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın başkanlığında çalışmalarını sürdüren Emek Büroları’nın ağustos ve eylül aylarına ilişkin raporunda, üç ay daha uzatılan OHAL’in emek dünyasına etkisi ele alındı.

 

Raporda, “Bu ülkede en büyük darbe, en büyük saldırı her zaman işçiye, emekçiye ve çalışana yapılmıştır. AKP sadece OHAL’i uzatmamıştır; işçiye, emekçiye, çalışana yaptığı zulmü de uzatmıştır. Eşi görülmemiş bir baskı, antidemokratik uygulamalar, sorgusuz sualsiz işten atmalar, bir AKP rutini olmuş durumda” denildi. Raporda, özetle şunlar kaydedildi:

 

340 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

“Son iki ayda 340 işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. AKP, OHAL ile işçi ölümlerinin üstünü kapatmak istiyor. AKP’li bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının FETÖ lideri ile boy boy fotoğrafları ortaya çıkarken ve bunlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken 60 bin kamu çalışanının sorgusuz sualsiz ihracı gerçek anlamda bir darbedir. CHP Emek Büroları olarak darbeye de darbeyi fırsat bilip işçiye, emekçiye, emeğe karşı darbe yapanlara da karşıyız. Darbe girişimi başarısız olmuştur ama AKP emeğe hiçbir darbe döneminde olmadığı kadar büyük bir darbe vurmuştur.

 

HASTA DOKTORSUZ KALDI

2 bin 346 akademisyen, 12 bin emniyet görevlisi, 27 bin 715 öğretmen, 2 bin 18 sağlık çalışanını ihraç etmek, binlerce insanı işsiz, öğrenciyi öğretmensiz ve akademisyensiz, hastayı doktorsuz bırakmak darbeyle mücadele yöntemi olamaz. TBMM’nin ve anayasal kurum ve de süreçlerin devre dışı bırakılması bir darbeden başka biçimde tanımlanamaz.

 

DARBEYLE MÜCADELE BU DEĞİL

Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Eşi görülmemiş bir baskı, anti-demokratik uygulamalar, sorgusuz sualsiz işten atmalar bir AKP rutini olmuş durumda. İnsanları işsiz bırakmak, iş bulmaması için her türlü insani olmayan yöntemi denemek, emekçiyi açlığa ve hatta ölüme terk etmek darbeyle mücadele etmenin yöntemi değildir.

 

DRAM YAŞANIYOR

Hiçbir darbe döneminde görülmedik insani dramlar ortaya çıkmaktadır. 10 binlerce insanı işsiz bırakıp, bununla övünmek 14 yıllık bir iktidarın utancıdır. Akademik unvanların KHK ile alınması ne yasal, ne ahlaki ne de vicdanidir. Akademik unvanları sıfırlayacaklarına FETÖ lideri ile fotoğraf çektiren kendi vekillerinin milletvekilliğini düşürsünler. Mağdurlara yönelik hiçbir çalışmanın yapılmaması AKP’nin bu ülke insanına verdiği önemi gösteriyor.

 

BİNLERCE MAĞDUR

AKP’nin OHAL ile hedeflediği yeni saldırı çalışanların temel hakkı olan kıdem tazminatını kaldırmaktır. Bireysel Emeklilik Sigortası bunun ön adımıydı. Şimdi AKP bütün çalışanların temel haklarını gasp ederek sendikasız ve sigortasız bir çalışma düzeni yaratmak istiyor. Millete karşı yapılmadığı söylenen ve kısa sürede bitirileceği iddiasıyla başlatılan OHAL’in halka döndüğünü ve binlerce mağdur yarattığını görüyoruz. CHP Emek Büroları olarak, binlerce emekçimizi mağdur eden ve haklarından mahrum bırakan OHAL’in bitirilmesini ve mağduriyetlerin son bulmasını istiyoruz.”

 

 




Kaynak: Ajanlar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 540 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI