Bugun...



HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ: ‘Cizre’nin sesi Silopi’nin gözü Sur’un yüreği olalım’

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, Türkiye halklarına seslenerek, ‘El ele omuz omuza direnelim. Cizre’nin sesi, Silopi’nin gözü, Sur’un yüreği olalım. Direnen insanların adımı, yüreği, cesareti olalım. Bütün Türkiye Nusaybin, Derik ve Gever’in vicdanı olsun’ dedi

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2015 23:58

 HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ:    ‘Cizre’nin sesi Silopi’nin gözü Sur’un yüreği olalım’

Amed’de bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ:

 

‘Cizre’nin sesi Silopi’nin gözü Sur’un yüreği olalım’

 

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, Türkiye halklarına seslenerek, ‘El ele omuz omuza direnelim. Cizre’nin sesi, Silopi’nin gözü, Sur’un yüreği olalım. Direnen insanların adımı, yüreği, cesareti olalım. Bütün Türkiye Nusaybin, Derik ve Gever’in vicdanı olsun’ dedi

Amed’de bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Bağlar’da katledilen Şerdil Cengiz ve Şiyar Salman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yüksek, “İki gencimiz de devletin silahıyla katledildi. Nasıl Tahir Elçi’nin katili devletse, bu iki gencimizin de katili devlettir. Halka savaş açanlar halkın iradesini kırmak istiyor. Davutoğlu diyor; ‘Ev ev, mahalle mahalle temizleyeceğiz.’ Bu katliam politikasıdır” dedi. Kürt halkının her alanda direndiğine işaret eden Yüksek, “Kürt halkı kendi toprakları üzerinde özgürce yaşamak istiyor. Gözümüz kimsenin toprağında yok. Ey AKP ey Davutoğlu ey Erdoğan sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz. Direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Zulme papuç bırakmayız’

Yüksekdağ ise “Bizim askerimiz, tankımız, silahımız yok. En büyük gücümüz halkımız ve direnişimizdir. Günlerdir, aylardır, önce dağı taşı bombalayanlar bugün evimizi, yurdumuzu, mahallemizi viran etmek için savaşa yemin etmiş bir iktidar var karşımızda. 30 yıl boyunca diz çöktüremeyenler, şimdi halkı böyle katlederek sorunu çözmeye çalışıyorlar. Bugün Kürt halkı özyönetim iradesini ve diktatöre karşı özsavunmasını ortaya koyuyor. Bu da meşrudur. Bölgede devlet terörü yaşanıyor. Bu teröre karşı savunmak haktır. Kimse bizi bunun için yargılayamaz. Artık onların viran olmuş yasalarını tanımıyoruz. Ezilen insanların savunmalarına haklarına dayanıyoruz. ‘Temizleyeceğiz’ diyorlar. Sizler eğer ev ev, mahalle mahalle kıyımdan geçirmek isterseniz. Biz de bu aşağılık zulme karşı direneceğiz. Bu zulme pabuç bırakmayacağız” dedi.

‘Kenetlenelim’

Silopiya (Silopi) ve Cizîr’de (Cizre) tankların evleri vurduğunu söyleyen Yüksekdağ, tankların arkasına saklanıp Kürt kadınlarına ve gençlerine savaş açıldığını ifade ederek, “Evlerimizi okullarımızı, iş yerlerimizi camilerimizi yakıp, yıkıyorlar. Tarihin sahibi halklardır. Halk var olduğu sürece o tarihi yıkamayacaksınız” dedi.

Ülkede yaşayan tüm halkları direnişe çağıran Yüksekdağ, “El ele omuz omuza direnelim. Cizre’nin sesi Silopi’nin gözü, Sur’un yüreği olalım. Direnen insanların adımı, yüreği, cesareti olalım. Bütün Türkiye Nusaybin Derik, Gever’in vicdanı olsun. Şimdi bütün Türkiye kazanmaya kenetlenmeli” dedi. Yüksekdağ ve beraberindekiler, geçtiğimiz yıl Kobanê’de yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Bircan Doğan’ın ailesini de ziyaret etti.




Kaynak: Özgür Gündem

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1581 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI