Bugun...



Tutuklulardan ‘tek tip elbise’ açıklaması: Yırtıp atarız

siyasi tutuklu adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Direniş denince akla ilk gelen ölüm orucu ve süresiz açlık grevi olmamalıdır. Verilen tek tip elbiseyi kabul etmemek, zorla verildiğinde yırtıp atmak, hakeza zorla giydirildiğinde yırtıp atmakta bir eylemdir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2017 12:13

Tutuklulardan ‘tek tip elbise’ açıklaması: Yırtıp atarız

Tutuklulardan ‘tek tip elbise’ açıklaması: Yırtıp atarız

siyasi tutuklu adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Direniş denince akla ilk gelen ölüm orucu ve süresiz açlık grevi olmamalıdır. Verilen tek tip elbiseyi kabul etmemek, zorla verildiğinde yırtıp atmak, hakeza zorla giydirildiğinde yırtıp atmakta bir eylemdir” dedi.

“Tek tip kıyafet” uygulamasına karşı PAJK ve PKK’li tutuklular adına Deniz Kaya yazılı açıklama yaptı. AKP-MHP’nin Türkiye’yi yangın yerine çevirdiğini belirten Kaya, eğer bir iktidarın mevcut politikalarının anlaşılması isteniyorsa onun cezaevi politikalarına bakmanın yeterli olacağı kaydedildi. Kaya, “Zindanda olan her insanın, tırnak içinde yaşam güvencesi ‘devletin’ güvenliği altındadır denilir. Biz siyasi tutsaklar bunun böyle olmadığını, bize dönük her dönem uygulanan işkence, izolasyon, baskı ve yoldaşlarımızın yanı başımızda katledilmesiyle biliyoruz. Ama hiçbir zaman AKP iktidarı döneminde olduğu kadar bu politikalar bu düzeyde hilekar, ahlaksızca uygulanmadı” dedi. 

‘HİÇBİR EYLEMDEN KAÇMAYACAĞIZ’

“PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin hiçbir zaman bu düzeyde pervasız bir biçimde, bir çürütme, yok etme politikasına dönüşmediğine” işaret eden Kaya, şöyle devam etti: “Dayatılan ‘Ya teslimiyet ya da seni tüm toplumdan tecrit edeceğiz’ işkencesidir. Kürt Halk Önderi bu politikaya direnişle yanıt verdi. Bu direniş, mücadele tarzı ve eylemsel tavır bizim de tavrımızdır. Hiç bir şart altında AKP-MHP faşizminin bize dayattığı teslimiyeti kabul etmeyecek ve sonuna kadar direnmeye esas alacağız. Bizim eylemsel duruşumuzun merkezinde elbette ki önderliğimizin, halkımızın özgürlüğü vardır. Bunun için dün olduğu gibi bugün de, biz PKK'li ve PAJK'lı tutsakların hiç bir eylemden kaçınmayacağını, tüm açıklığı ile belirtmek istiyoruz.” 

‘SAKİNELER, MAZLUMLAR GİBİ DİRENECEĞİZ’

Öcalan ve kendilerine dayatılan hiçbir onursuzluğu kabul etmeyeceklerini belirten Kaya, “AKP-MHP faşizminin dayattığı tek tip elbise, çıplak arama, nizami biçimde sayım verme, kimlik üzerinde taşıma, kelepçeli muayene olmak vb. çoğaltacağımız uygulamalar karşısında, sonuna kadar direneceğiz. Özellikle son dönemlerde cezaevindeki PAJK'lı kadın yoldaşlarımıza dönük işkence, taciz, çıplak arama dayatmaları ayyuka çıkmış durumdadır. Erkek iktidar zihniyeti bu uygulamalarla sonuç alacağını düşünüyorsa, Diyarbakır vahşetinde Sakine Cansız yoldaşımızın ortaya koyduğu direnişi ve cellat Esad Oktay'ın yüzüne nasıl tükürdüğünü görmesi sanırız yeterlidir. O gün Mazlumlar, Kemal, Hayri, Sakine, Ferhat nasıl direndiyse bugünde aynı tarzda direneceğiz” ifadeleri kullanıldı.

‘AKLA İLK ÖLÜM ORUCU VE AÇLIK GREVİ GELMEMELİDİR’

Direniş denince akla ilk ölüm orucu ve süresiz açlık grevlerin gelmemesi gerektiğini kaydeden Kaya, “Örgütsel birlik çerçevesinde aynı tarzın, sahibi olmakta bir eylemdir. Kendini eğitmek, yanındaki yoldaşları eğitmekte bir eylemdir. Verilen tek tip elbiseyi kabul etmeyip kendilerine vermek, zorla verildiğinde yırtıp atmak, hakeza zorla giydirildiğinde yırtıp atmakta bir eylemdir. Edindiğimiz büyük mirasımız, tecrübemiz vardır. Zengin bir eylem dilinin sahibi olmalıyız. Slogan atma, kapı, mazgal vurma, idarelerin işlerini zorlaştırma, ‘Eğer tek tip giymezseniz sizi görüşe, şuraya buraya çıkarmayız’ türü yaklaşımlar dayatılırsa, o alanları protesto ederek çıkmamakta bir eylemdir” dedi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Her anlamıyla direnmek gerektiğini söyleyen Kaya, şunları kaydetti: “Her alanımız merkezi eylemlerimizin dışında, belirttiğimiz çerçevede zengin yol, yöntem ve taktiklerle mücadele etmelidir. Merkezi eylemlerimiz dışında, herhangi bir onursuzlaştırma politikası dayatılmıyorsa; hemen ölüm orucuna girme ve süresiz açlık grevi başlatma olmamalıdır. Mümkün mertebe her alanımız, genel mücadelemizin ortaya koyduğu eylem politikası ile koordineli hareket etmelidir. Önderliğimizin adadaki eylem ve direniş çizgisini özümseyip, ona göre hareket etmek önemlidir. Dayatılan provokasyonlar karşısında da kuşkusuz her zamankinden daha fazla uyanık ve politik olmalıyız. Ama aynı zamanda her zamankinden daha fazla ruhta, duyguda ve iradede net olmalıyız. Her türlü insanlık onurunu çiğneyen faşizan dayatmalar karşısında tavır ve eylem sahibi olmasını bilmeliyiz. Bu anlamda artık içerisi, dışarısı demeden AKP-MHP faşizmine karşı direnmenin bir hak olduğunu belirtiyor, herkesi daha fazla mücadele etmeye çağırıyoruz.”




Kaynak: dihaber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 823 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hak İhlalleri Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI