Bugun...



Selahattin Demirtaş: "Bugün herkes dikkatli olmalı biz kimseye zarar vermeden yürüyeceğiz

Selahattin Demirtaş bugün gerçekleştirilmesi planlanan Sur yürüyüşü ile ilgili canlı yayında konuşma yaptı. "Bugün herkes dikkatli olmalı. Biz kimseye zarar vermeden yürüyeceğiz." diyen Demirtaş,"Gerekirse günlerce,abluka kalkana kadar protesto,yürüyüş hakkımızı kullanacağız." de

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2016 15:23

Selahattin Demirtaş:

Selahattin Demirtaş:

"Bugün herkes dikkatli olmalı biz kimseye zarar vermeden yürüyeceğiz"

Valilik, Demirtaş’ın yürüyüş çağrısı yaptığı Sur’a girişleri yasakladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘abluka’nın devam ettiği Sur’a yürüyüş çağrısı yapması üzerine Diyarbakır valiliği ilçede yaşamayanların girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şöyle dendi: “Başkalarının hak ve özgürlüklerinin engellenmemesi, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bugün saat 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar ilimiz Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızın haricinde, diğer şahısların Sur ilçesine girişleri yasaklanmıştır.”

Efkan Ala:

Demirtaş'ın Sur çağrısı provokasyondur, sonuçlarına katlanır!

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan, Sur'a yürüyüş çağrısı yapan Selahattin Demirtaş için açıklama geldi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkama yasağının 92 gündür devam ettiği Sur için yaptığı yürüyüş çağrısı için "Açık bir provokasyondur" dedi. Ala, "Provokasyonu yapan sonuçlarına katlanır. Bölge halkından kesinlikle böyle bir provokasyona prim vermemelidir" ifadelerini kullandı

Demirtaş Bakan Ala’ya ‘had bildirdi’:

Bize parmak sallayarak geri adım attıramaz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘abluka‘nın kalkması için yaptığı ‘Sur’a yürüme’ çağrısıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Provokasyon açıklamaları yapan sonucuna katlanır” demesine, “İçişleri Bakanı haddini bilmeli. Bize parmak sallayarak geri adım attıracağını sanıyorsa yanılıyor” diye karşılık verdi.

Selahattin Demirtaş bugün gerçekleştirilmesi planlanan Sur yürüyüşü ile ilgili canlı yayında konuşma yaptı. "Bugün herkes dikkatli olmalı. Biz kimseye zarar vermeden yürüyeceğiz." diyen Demirtaş,"Gerekirse günlerce,abluka kalkana kadar protesto,yürüyüş hakkımızı kullanacağız." dedi.

 

Selahattin Demirtaş bugün gerçekleştirilmesi planlanan Sur yürüyüşü ile ilgili canlı yayında konuşma yaptı. "Bugün herkes dikkatli olmalı. Biz kimseye zarar vermeden yürüyeceğiz." diyen Demirtaş,"Gerekirse günlerce,abluka kalkana kadar protesto,yürüyüş hakkımızı kullanacağız." açıklmasında bulundu.

Demirtaş, konuşmasında dikkat çektiği;

"Herkes bulunduğu yerde yüzünü Sur'a dönmelidir. Herkes artık tarafını belli etmelidir. Onurlu bir barışı istemeliyiz."

"Biz kararlıyız. Bizi tehdit ederek korkutucaklarını düşünenler dönüp tarihimize baksın."




Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 950 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI