Bugun...



YPG,Fırat'ın batısından çekilmiyoruz!

YPG tarafından yapılan açıklamada, YPG'nin Fırat'ın batısına çekilmeyeceği duyurularak, Cerablus operasyonunun Kürtleri hedef aldığı öne sürüldü. Cerablus Askeri Meclisi, Türk ordusu destekli çetelere karşı harekete geçti

facebook-paylas
Tarih: 24-08-2016 22:20

YPG,Fırat'ın batısından çekilmiyoruz!

YPG'den yeni açıklama:

Fırat'ın batısından çekilmiyoruz!

YPG tarafından yapılan açıklamada, YPG'nin Fırat'ın batısına çekilmeyeceği duyurularak, Cerablus operasyonunun Kürtleri hedef aldığı öne sürüldü.

Cerablus Askeri Meclisi, Türk ordusu destekli çetelere karşı harekete geçti

Cerablus Askeri Meclisi komutan yardımcılarından Armanc Cerablus, Türk ordusu destekli çeteler ile aralarında üç kilometrelik bir mesafe olduğunu ve çetelerin Amarinah köyünün güneyine geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Armanc Cerablus, Ronahi TV’ye yaptığı açıklamada Türk ordusu destekli çetelerin Cerablus’un güneyindeki Alşamal köyüne ulaştığını ifade etti. Askeri Meclis savaşçılarının bu noktaya üç kilometre uzaklıktaki Amarinah köyünde bulunduğunu söyleyen Cerablus, Türk ordusu ve çetelerin bu noktadan güneye geçmelerine izin vermeyeceklerini belirtti.

29 sivil katledildi 3 bin Cerabluslu Minbic'a sığındı

 

TSK ve TSK'ye bağlı çete gruplarının sivilleri katlederek, Cerablus'a başlattığı işgal hareketi sonrası Cerabluslu siviller Minbic'e doğru kaçmak zorunda kaldı. Cerablus’taki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk savaş uçakları an itibariyle kentin batısında bulunan Keklice köyünü vuruyor. Sivillerin olduğu alanlar yoğun bir şekilde bombalanırken, Cerablus kasabasının % 60’ı viraneye dönmüş durumda. Bombalanan yerlerin büyük oranda kürtlerin yaşadıkları yerler olması dikkat çekiyor. Aynı kaynaklar çetelerin Türk askerlerinin gözleri önünde araçlarla kentin güneyine doğru hareket ettiğini kaydetti. Cerablusa Jêrîn’de AKP devlet güçleri ve çetelerinin top saldırıları sonucunda 25 sivil yaşamını yitirdi. Bu sabahki işgal saldırılarında ise Dirbas ailesinden 4 sivil katledilmişti.

 

3 bin sivil Minbic'a sığındı

Aynı zamanda saldırılardan dolayı şimdiye kadar Minbic Halk Meclisi'ne ulaşan 3 bin sivil, korumaya alındı. Halk meclisi, sivillerin kendilerinden destek istediğini, ne DAİŞ'i, ne Türkleri, ne de diğer çete gruplarını istemediklerini, sadece Cerablus'un çocukları olan Cerablus Askeri Meclisi'nin kendilerini ve topraklarını özgürleştirmesini istediklerini belirtti.

 

Halk meclisi, sivillerin korumaya alındığını ve taleplerinin askeri meclislere iletileceğini kaydetti.

 

Çetelere QSD talimatı

 

Öte yandan Cerablus'taki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Ceyş-ül Hür'e (Özgür Suriye Ordusu/ÖSO) bağlı güçlerin Cerablus'ta kalmak istemediği, ancak kalan Nurettin Zengi, Sultan Murat, Ehrar El Şam, El Nusra ve Ceyş El Fetih güçlerine ise Türk yetkililerinin "Hazırlanın Demokratik Suriye Güçlerine (QSD) karşıda savaşacaksınız" dedikleri öğrenildi.

Kaynak: DİHA / AHNHA

YPG sözcüsü Redur Helil, Türkiye'nin Cerablus operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. Operasyonun "IŞİD'i değil Kürtleri" hedef aldığını söyleyen Helil, güçlerini Fırat'ın batısından çekmeyeceklerini söyledi.

Voice of America ("Amerika'nın Sesi") radyosuna konuşan Helil, Cerablus operasyonunun "düşmanca" olduğunu söyleyerek, "biz Fırat'ın batısındayız ve Suriye Demokratik Güçleri içerisinde yer alıyoruz. Kendi topraklarımızdayız ve istekler üzerine buradan çekilmeyeceğiz. Türkiye'nin ya da başka bir gücün talepleriyle hareket etmeyeceğiz" dedi.

 



Kaynak: DİHA-ANF

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1100 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI