Bugun...



TSK, PYD'nin kontrolündeki Menag Havalimanını vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan PYD'nin kontrolündeki bölgeleri bombalamaya başladı. TSK, PYD'nin kontrolüne geçen Menag Havaalanı'nı vurdu. Askeri yetkililer ilk ateşi PYD'nin açtığını TSK'nın daha sonra karşılık verdiğini iddia etti

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2016 17:34

TSK, PYD'nin kontrolündeki Menag Havalimanını vurdu

TSK, PYD'nin kontrolündeki Menag Havalimanını vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan PYD'nin kontrolündeki bölgeleri bombalamaya başladı.

TSK, PYD'nin kontrolüne geçen Menag Havaalanı'nı vurdu. Askeri yetkililer ilk ateşi PYD'nin açtığını TSK'nın daha sonra karşılık verdiğini iddia etti

 

“Türkiye’nin bombaladığı yerde YPG yok” iddiası

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Azez komutanlarından Ebu Ömer, Türkiye’nin bugün 16:30 sularında sınırdan kendilerine havan topları ve füzelerle vurduğunu anlattı:

"Türkiye bugün sınırdan Azez’e bağlı Tınıp ile Mevki köyünde konuşlu bulunan güçlerimize havan topları ve roketlerle saldırdı. Uçak bombardımanı ile saldırmadı. Havan topları ve füze saldırısı sonucu güçlerimizden ölü ve yaralı yok ama maddi kayıp var. Roketlerin düştüğü yerde yanıklar ve çukurlar oluşuyor.  Yapılan saldırılara karşılık vermedik ama saldırılar sürerse biz de karşılık vereceğiz. Türkiye’nin saldırı yaptığı bölgede YPG güçleri yoktur. Sadece biz varız. Saldırıya ilişkin şimdi toplantı yapıyoruz. İleriki saatlerde saldırıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”

Diken’in ulaştığı PYD yetkilileri, iki gün önce El Nusra’dan alınan Menag Havaalanı’na Obüs toplarıyla saldırı düzenlendiği bilgisini teyit etti.

 

Reuters’a göre hükümet kaynakları da Türk ordusunun Azez yakınlarındaki Kürt hedeflerini bombaladığını doğruladı.

 

Askeri yetkililer, Suriye ordusu ve YPG’lilerin Türkiye’ye doğru top atışı yaptıklarını, TSK’nın da angajman kuralları gereği misliyle karşılık verdiğini bildirdi.

 

DHA ise Türk güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, PYD mensuplarının Akçabağlar Üs Bölgesi’ne ateş açması üzerine angajman kuralları gereğince karşılık verildiğini duyurdu.

 

Aynı güvenlik yetkilileri,  Hatay’ın Çalıboğazı karakolu bölgesine de Suriye Devleti unsurlarınca havan atışı yapıldığını iddia etti. TSK'nın bu saldırıya da angajman kuralları gereğince karşılık verdiği söylendi.

 




Kaynak: Demokrat haber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1010 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI