Bugun...



Dev Genç Liderlerinden Bülent Uluer'i Yitirdik

78 Kuşağının önde gelen isimlerinden Eski Devrimci Gençlik (Dev-Genç) genel başkanı Bülent Uluer, hayatını kaybetti. Bülent Uluer önceki hafta akciğer embolisi sebebiyle Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Uluer bugün yaşamını kaybetti

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2017 15:12

Dev Genç Liderlerinden Bülent Uluer'i Yitirdik

 

Dev Genç Liderlerinden Bülent Uluer'i Yitirdik


78 Kuşağının önde gelen isimlerinden Eski Devrimci Gençlik (Dev-Genç) genel başkanı Bülent Uluer, hayatını kaybetti.

Bülent Uluer önceki hafta akciğer embolisi sebebiyle Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Uluer bugün yaşamını kaybetti
Bülent Uluer, Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmuştu.

Dipnot Yayınları’ndan çıkan “Bülent Uluer Anlatıyor: Çerkesim, Türküm, Kürdüm, Sosyalistim” adlı kitapta Uluer, yaşamını ve siyasi-ideolojik gelişimini Sezai Sarıoğlu’na anlatmıştı.

Kitaptaki uzun söyleşiden bir bölüm 26 mart 2016’da bianet’te yayınlanmıştı.

Tıklayın - Bülent Uluer’le “Devrim ve Devrimcilik” Üzerine
 

Bülent Uluer kimdir?

Gazeteci Nazım Alpman'ın "Zaman Mekan İnsan" adlı prgramındaki Bülent Uluer bölümü.

1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. Babası askerdi. 18 yaşında İstanbul’da Kastamonulular Derneği Başkanı oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazandı. Okulun Öğrenci Derneği başkanı oldu.

1974 yılında içlerinde Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerin olduğu grup ile birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı. Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun kuruluşunu gerçekleştirenler arasında yer aldı.

1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yaptı. 1978 yılında Devrimci Yol - Devrimci Sol bölünmesinin ardından 1980 yılına kadar Dev-Genç Genel Başkanlığını yürüttü.

12 Eylül Darbesi gerçekleştiğinde ilk arananlar listesindeydi. Filistin’e gitti ardından Beyrut yoluyla Almanya’ya gidip oradan Fransa’ya geçti. Uzun süre Fransa ve İsviçre’de kaldı.

Uluer aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sonrası Türkiye’ye döndü. 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu. Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katıldı ve bu partinin Parti Meclisi Üyeliği’ni yaptı. Daha sonra Halkların Demokratik Partisi Danışma Kurulu üyesi seçildi ve ardından Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. bölge milletvekili adayıydı. (HK)




Kaynak: Bianet

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1345 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Unutamadıklarımız Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI