Bugun...



Demirtaş'tan Büyük Yürüyüş çağrısı: 7'den 77'ye yarın herkes Koşuyolu'na...

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, devlet güçlerinin Sûr\'a dönük süren saldırıları için \'Bu katliam girişimine karşı sessiz kalamayız\' diyerek, bunun önüne geçmek isteyen herkesi yarın Amed\'de gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmaya davet etti. Suriye\'deki ateşkese ilişkin \'Türkiye\'yi bağlamaz\' diyen

facebook-paylas
Güncelleme: 27-02-2016 04:10:18 Tarih: 26-02-2016 17:58

Demirtaş'tan Büyük Yürüyüş çağrısı:  7'den 77'ye yarın herkes Koşuyolu'na...

Demirtaş'tan Büyük Yürüyüş çağrısı:

7'den 77'ye yarın herkes Koşuyolu'na...

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, devlet güçlerinin Sûr\'a dönük süren saldırıları için \'Bu katliam girişimine karşı sessiz kalamayız\' diyerek, bunun önüne geçmek isteyen herkesi yarın Amed\'de gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmaya davet etti. Suriye\'deki ateşkese ilişkin \'Türkiye\'yi bağlamaz\' diyen Davutoğlu\'na ise \"Sen kimin adına konuşuyorsun. DAİŞ\'in halifesi misin? Türkiye\'nin Başbakan\'ı mısın?\" sözleriyle yüklendi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkan\'ı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Sûr\'da devletin Cizîr (Cizre) benzeri bir katliam girişiminde olduğunu belirterek, buna karşı çağrıda bulundu. Yarın Diyarbakır\'da saat:13.00\'da Koşuyolu\'ndan başlayacak büyük yürüyüşe katılım çağrısı yapan Demirtaş, \"Bu katliam girişimine karşı sessiz kalamayız\" dedi. Bunun önüne geçmek için ise 7\'den 77\'ye herkesi ablukayı kırmak için yarın gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe katılmaya davet eden Demirtaş, ilçede bulunan sivillerin çıkarılması için de \'sokağa çıkma yasağı\'nın bir günlüğüne kaldırılmasını\' istedi. Demirtaş, dokunulmazlık tartışmalarının kendilerine dönük bir şantaj olarak kullanılmasını ise \"ahlaksızlık\" olarak değerlendirdi. Demirtaş, Suriye\'deki ateşkese ilişkin \'Türkiye\'yi bağlamaz\' diyen Davutoğlu\'na ise \"Sen kimin adına konuşuyorsun. DAİŞ\'in halifesi misin? Türkiye\'nin Başbakan\'ı mısın?\" sözleriyle yüklendi.

 

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Eşbaşkan Selahattin Demirtaş başkanlığından Genel Merkez binasında toplandı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye\'de siyasetin Meclis şahsında yitirilmeye çalışıldığı çok kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Demirtaş, \"Askeri darbe dönemlerinde parlamento nasıl işlevsiz bırakılıyordu ise 7 Haziran\'dan bu yana benzer bir tablo ile karşı karşıyayız. Bunun temel bir amacı var; parlamentonun işlemediğini iddia etmek, bunun çöktüğünü iddia etmek ve topluma \'Başkanlık modeli\' adı altında yeni bir dikta rejimi dayatmak. Bizler parlamentoda grubu bulunan bir parti olarak, bütün bu sıkıntılı duruma rağmen Meclis\'te bütün sorunların çözümü için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Parlamentonun aciz kaldığının gösteriyor olması parlamentonun değil, hükümetin onu çalıştırmayan Saray\'ın acizliğidir. Ülkede her gün cenazeler var, kan akıyor. Cizre\'deki katliam, Merasim Sokak\'taki patlama, Sur\'da devam eden çatışmalar, Ankara, Suruç, Sultanahmet ve Diyarbakır mitingimizdeki patlama bunların hepsi yakın zamanda Türkiye\'nin karşı karşıya kaldığı büyük felaketler. Normal demokratik bir ülkede bunlardan biri yaşandığında ülkenin tamamı büyük bir travma yaşarken, bizler neredeyse ölümler ve katliamlar olağanlaştırılmaya çalışılıyor. AKP bütün bu katliamların da tek mağduru gibiymiş, bunu bir maharet olarak sergiliyor\" dedi.

 

Delilleri dozerlerle yok ediyorlar

 

Cizîr\'de yaşanan vahşete dair delilleri ortadan kaldırılmak için halen yasağın sürdüğüne dikkat çeken Demirtaş, bu konuda ise şunları söyledi:

 

\"Cizre\'de 167 kişi son 15 gün içerisinde toplu halde katledildi. Bunların büyük bir kısmı hayatında eline silah almamış insanlardı. Bu 167 kişi canlı yayında 15 gün boyunca bütün Türkiye\'nin gözleri önünde katledildi. 137 kişinin halen cenazeleri teşhis edilemez durumda. Bunun sıradan normal bir durum olduğunu düşünenler yanılıyor. Birileri Cizre\'de yaşanılanları zevkle izlemiş olabilir. Ama herkes vicdansız değil, Türkiye\'de. 137 cenaze kül olmuşsa, parçalanmış ve tanınmaz haldeyken her şey normalmiş gibi davranamayız. Şimdi Sur\'da da aynısını yapmak istiyorlar. Aralarında bebek ve çocukların da olduğu 200\'e yakın sivil var. Bizim talebimiz abluka kaldırılsın, insanlar hepsi oradan çıksın. Bu çağrımıza maalesef cevap alamıyoruz. Cizre\'de katliam yaşanmasın diye Başbakan\'la defalarca arkadaşlarımız haber gönderdiler. Görüşmeler yapıldı. Ülkenin sosyal demokrat partisi olduğunu iddia eden ana muhalefet partisinden Cizre\'ye ilişkin bir cümle görmedik. 167 koyun bir yerde kesilse haber olur ülkede. Bunun yarattığı kırılmayı anlamıyorlar. Defalarca ben Cizre\'de durum devam ederken, defalarca çağrı yaptım. Katlederseniz durum artık eskisi gibi olmayacak, Cizre\'den önce ve Cizre\'den sonra bir durum ortaya çıkacak diye. Bütün Cizre\'yi yakıp yıktılar, aradan iki hafta geçti halen yasak kalkmış değil. Dozerlerle oradaki bütün delilleri temizliyorlar.\"

 

 

Davutoğlu\'na \'DAİŞ halifesi misin?\' sorusu

 

Bu sözlerinin devamında Suriye\'de ilan ateşkes tartışmaları ve Davutoğlu\'nun \'Ateşkes Türkiye\'yi bağlamaz\' açıklamalarına ilişkin yöneltilen bir başka soruyu da yanıtlayan Demirtaş, \"Türkiye\'ye kaybettiren AKP\'nin kendisidir. Halen DAİŞ\'çi çeteler, Nusra gibi örgütleri nasıl koruyabilecekleri telaşı içerisindeler. Çünkü onları destekleyen AKP\'dir. Davutoğlu\'nun projesidir bu. Türkiye\'yi DAİŞ\'çilerin ve cihatçıların otobanı haline getirdiler. Türkiye, AKP hükümeti döneminde çok vahim büyük hatalar yaptı. Şimdi Suriye\'de çözüme doğru gidecek \'ateşkesi tanımıyorum\' diyor. Ya sen savaşın içinde misin ki ateşkesi tanımıyorsun. Sen savaşan taraf mısın? Kim adına konuşuyorsun. DAİŞ halifesi misin, Türkiye\'nin Başbakanı mısın? Ateşkesi tanımamak ne demek.

 

O kitapların sahada karşılığı yok

 

Türkiye resmi olarak savaşan taraf değil, ordusu orada değil. Kim adına Nusra, Ehrar-El Şam adına mı konuşuyorsun. Türkiye\'nin böyle bir hakkı yoktur. Orada barışın tesisi için Türkiye\'nin üzerine düşen rolü oynaması gereken bir dönemdir. Ateşe benzin dökme değil, ateşi söndürme dönemidir. Davutoğlu\'da bu hırsından vazgeçmelidir. Yazdığı kalın kitapların artık sahada bir karşılığının olmadığını fark etmelidir\" diye konuştu.




Kaynak: Özgür Gündem

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 568 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI