Bugun...



Gençlik örgütleri Suruç Katliamının 2.yıldönümünde: 'Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz'

Gençlik örgütleri Suruç Katliamının yıldönümüne ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, “Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz” dedi. Gençlik örgütleri, Suruç Katliamının yıldönümüne ilişkin, "Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet" sloganıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 10-07-2017 15:23

Gençlik örgütleri Suruç Katliamının 2.yıldönümünde:    'Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz'

Gençlik örgütleri Suruç Katliamının 2.yıldönümünde:

 

'Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz'

 

Gençlik örgütleri Suruç Katliamının yıldönümüne ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, “Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz” dedi. 

Gençlik örgütleri, Suruç Katliamının yıldönümüne ilişkin, "Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet" sloganıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının asıldığı toplantıya, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç), HDK-HDP Gençlik Meclisleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Anarşist Gençlik, Öğrenci Kolektifleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gençlik örgütü temsilcileri katıldı. Ortak açıklamayı Anarşist Gençlik üyesi Aylin Sal okudu. 

Sal, “Türk Devleti ve IŞİD Çeteleri işbirliğiyle gerçekleşen katliamın temel hedefi Gezi’den Zap’a varıp Devrimci Gençlik Köprüsü’nden geçerek Kobanê’ye uzanan, Taksim Direnişlerinden Cizre Bodrumlarına ses olan, dün Filistin’de bugün Rojava’da sınırları aşarak eşit-özgür bir yaşam mücadelesi büyüten gençlik hareketiydi” dedi. 

‘İsyan Dalgası Korku Politikalarıyla Bastırılmak İstenmiştir’

Katliamların Suruç ile sınırlı kalmayarak Ankara’da, Cizre’de ve Sur’da devam ettiğini dile getiren Sal, “Son bir yılda da Suriye’de savaş çığırtkanlığını sürdürmüş, diktatörlüğünü ‘başkanlık referandumu’ kılıfıyla kabullendirmeye çalışmış, OHAL denilerek operasyonlar, gözaltılar, tutuklamalarla kitlelerde yükselen isyan dalgası korku politikalarıyla bastırılmak istenmiştir” diye konuştu. 

‘Adalet Mücadelemizin Peşindeyiz'


Sal, gençlik örgütleri olarak Suruç Katliamının 2. yılında da “Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet” diyerek adalet haykırışlarını büyüteceklerini dile getirdi. Eşit ve özgür yaşamı kurana kadar dirençle gözlerini açacaklarını kaydeden Sal, “33’lerin yoldaşları, mücadele dostları olarak 20 Temmuz 2015’te o ilk andaki öfkemizle buradayız, Suruç için adalet mücadelemizin peşindeyiz” dedi




Kaynak: dihaber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1332 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gençlik-Çocuk Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI