Bugun...



HDP: Yüksekova’da 4 Yurttaşımız İnfaz Edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) açıklamasında “Yüksekova çarşı merkezinde zırhlı bir polis aracının yurttaşları, başları hedef alınarak taraması sonucu 4 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, biri çocuk 2 yurttaşımız da ağır yaralanmıştır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2016 15:47

HDP: Yüksekova’da 4 Yurttaşımız İnfaz Edildi

HDP: Yüksekova’da 4 Yurttaşımız İnfaz Edildi

Hakkari Yüksekova'da dört kişi zırhlı araçtan gelen ateşle hayatını kaybetti.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) açıklamasında “Yüksekova çarşı merkezinde zırhlı bir polis aracının yurttaşları, başları hedef alınarak taraması sonucu 4 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, biri çocuk 2 yurttaşımız da ağır yaralanmıştır” dedi.

 

Hakkari Valiliği, zırhlı aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M.'den alınan ilk ifadesinde; aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan ettiğini ve bu memurun gözaltına alındını belirtti.

 

Haberlere göre, sabah 10.00 sıralarında ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı mevkiinde silah sesleri yükseldi.

Silah seslerinin ardından olay yerine ambulanslar sevk edildi. Olayda Serhat Buldan, Nejdet İşözü, Rahmi Sefalı, Aydın Tümen hayatını kaybetti, Şemsettin Çakmakçı, Mehmet Ali Kaya ve Ayşehan Doğan isimli vatandaşlar da yaralandı.

 

HDP milletvekili Pervin Buldan, twitter mesajında ölenlerden Serhat Buldan'ın yeğeni olduğunu belirtti.

Polis gözaltında

Hakkari Valiliği’nin açıklaması şöyle:

 

"08.10.2016 günü saat: 10.00 sıralarında Özel Harekât Grup Amirliği hizmetinde kullanılan Orman Kobra kod nolu ekipte görevli araç şoförü Polis Memuru B.Z. araç kulecisi Polis Memuru İ.M. ve Polis Memuru E.K. İlimiz Yüksekova İlçesi Orman Mahallesindeki devriye görevlerini ifa etmek için Cengiz Topel Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağına geldiğinde aracın kule kısmında bulunan silahın ateş alması nedeniyle Jiyan Mobilya ve müştemilat kısmında bulunan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümenisimli vatandaşlarımız yaralanmış, olay yerine gelen ambulanslar ile ivedi bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmişlerdir. Serhat Buldan, Nejdet İşözü, Rahmi Sefalı, Aydın Tümenyapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralı vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Konu ile ilgili olarak zırhlı aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M. alınan ilk ifadesinde; aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konu ile ilgili olarak aracın kulecisi Polis Memuru İ.M. gözaltına, olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış, olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı’nca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir."

 

HDP: Provakasyon

 

HDP açıklamasında olayı provakasyon olarak nitelendirerek sorumluların yargılanmasını talep etti:

 

“Hakkâri Valiliği'yle yapılan görüşmelerde, bir polisin "ferdi davranışı" ve "zırhlı polis aracındaki silahın teknik arıza yapması sonucu" mevcut durumun ortaya çıktığı, polis memurunun gözaltına alındığı ifade edilmiştir.

 

"Yurttaşlarımızın taranması açık ve büyük bir provokasyondur. Bu durum asla "ferdi davranış" olarak açıklanamayacak derecede ciddi bir olaydır.

 

"İçeride OHAL, dışarıda işgal politikası yürüten Hükümet’in, eski veya yeni darbeci her tür yapıyla mücadele etmek yerine, eski derin devlet yapılarını kendine bağlı hale getirdiği ve yasalara değil, doğrudan Saray’a bağlı olarak çalıştırdığı yakın zamanda Cizre’de yaşananlarda ortaya çıkmıştı.

 

"Bugün yaşanan bu katliam, sokağa çıkma yasaklarıyla halkı yerinden eden ve sivil yurttaşlarımızı katleden politikanın bir devamıdır. Ankara’da 22 ilin valileriyle yapılan kapalı toplantıda ve en son gerçekleşen MGK toplantısında ‘Çöktürme Planı'nın revize edilerek hayata geçirilmek istendiği anlaşılmıştır.

 

"Bunun anlamı daha fazla ölüm, daha fazla acı ve gözyaşıdır. Bugün yapılan katliam açık infaz rejimine geçildiğine dair kaygıları arttırmaktadır. Bu provokasyon doğrudan halkı hedeflemektedir.

 

"Bu katliamda sorumluluğu bulunan kişi veya kişiler, kurum ve yetkililer bir an önce yargı önüne çıkarılmalı ve katliam tüm açıklığıyla aydınlatılmalıdır." 




Kaynak: Bianet

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 607 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Ve Sağlık Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI