Bugun...



İşçilerden Binali Yıldırım’a davet: “Biz zaten korkmamıştık…”

Sendikalaştıkları için işten atılan DİSK/Enerji-Sen üyesi Eren Enerji işçileri, “Sendikalaşmaktan korkmayalım” diyen Binalı Yıldırım’a seslendi: “Biz zaten korkmamıştık! Sendikalaştık, işten atıldık, işyeri kapısında direnişteyiz, sizi de bekleriz!”

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2017 21:27

İşçilerden Binali Yıldırım’a davet:  “Biz zaten korkmamıştık…”

İşçilerden Binali Yıldırım’a davet:

“Biz zaten korkmamıştık…”

Sendikalaştıkları için işten atılan DİSK/Enerji-Sen üyesi Eren Enerji işçileri, “Sendikalaşmaktan korkmayalım” diyen Binalı Yıldırım’a seslendi: “Biz zaten korkmamıştık! Sendikalaştık, işten atıldık, işyeri kapısında direnişteyiz, sizi de bekleriz!”

iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mKUx0-teqx0" frameborder="0" allowfullscreen>

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun İstanbul’da düzenlenen ve ILO tarihinin gördüğü en büyük boykot ile başlayan 10. Avrupa Bölge Temsilcisi toplantısı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, örgütlenmeyi önemsediklerini belirterek “Sendikalaşmaktan korkmayalım” demişti.

Zonguldak’ta DİSK/Enerji-Sen’e üye oldukları için işten atılan Eren Enerji işçileri, Binali Yıldırım’a cevaben yayımladıkları videoda “Biz zaten korkmamıştık” dedi.

“Her cuma Eren Enerji kapısındayız”

İşçiler, “Korkmadık, anayasal hakkımızı kullandık, sendikalı olmaya çalıştık. Ancak başta işverenler ve buranın idari amirleri tarafından her türlü baskı ve tehditle karşı karşıya kaldık” derken, direnişe devam edeceklerini vurguladılar. “Her cuma, saat 16.15’te Eren Enerji kapısındayız” diyen işçiler, direniş alanına Binali Yıldırım’ı da davet etti.

Eren Enerji işçileri, Nisan ayı başında DİSK/Enerji-Sen’de örgütlenmeye başlamış, daha sonra da işten çıkarılmışlardı. Direnişlerine devam eden işçiler, her cuma Eren Enerji’nin önünde direnişlerini sürdürüyor.




Kaynak: Sendika.org

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 974 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI