Bugun...



Lisesi öğrencilerin 'Karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz' isyanı yeni katılımlarla daha da büyüyor

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin başlattığı ve liselerde çığ gibi büyüyen 'karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz' eylemlerine yeni katılımlar oldu.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2016 15:39

 Lisesi öğrencilerin 'Karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz'  isyanı yeni katılımlarla daha da büyüyor

 Lisesi öğrencilerin 'Karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz'  isyanına yeni katılımlarla büyüyor!

Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri ’de 'Karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz' dedi

Bursa Erkek Lisesi

Bursa’nın köklü okullarından Bursa Erkek Lisesi’nin yanı sıra, Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Antalya Çağlayan Anadolu Lisesi, Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı.

‘İtaat etmeyeceğiz’

Bursa Erkek Liseliler, bildirilerinde okul yönetiminden diğer okullarla benzer baskılar gördüklerini belirterek, şunlar söylendi: “133 senedir her zaman ilerici, aydın öğrencilerin kalesi olan Bursa Erkek Lisesi, AKP iktidarının tek tip, gerici, dindar, kindar nesil yetiştirme politikalarıyla sindirilmeye çalışılmaktadır. AKP iktidarı okulumuzun ilerici, aydın öğretmenlerini idareden alarak yerine gerici, iktidar yalakası müdürleri getiriyor. Okulumuzda ilerici öğrenciler ifşa ediliyor, ailesi çağrılarak ‘çocuğunuzdan hiçbir şey olmaz’deniyor. İktidar propagandası yapmaktan, liselileri sindirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmayan okul idaresini okulumuzda istemiyoruz. Liseler bizimdir, hiçbir zaman yalaka müdürlerin olmayacaktır. Hırsızlara, katillere itaat etmeyeceğiz. Bizler liseliler olarak AKP’nin istediği nesil olmayacağız, karanlığa sırtını dönenlerin her zaman yanında olacağız.”

Çağlayan Anadolu Lisesi öğrencileri, yayınladıkları bildiriyle, iktidarın eğitim politikalarına karşı geri adım atmayacaklarını ve eşit, parasız ve bilimsel eğitim istediklerini kaydetti.

Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullardaki anti-demokratik uygulamalarla öğrencilerin baskı altına alındığını kaydetti. Bildiride, “Sırtını AKP’ye ve yandaşlarına dönen tüm liselileri selamlıyoruz” denildi.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri de tüm liselilere dayanışma çağrısında bulundu. 

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin başlattığı ve liselerde çığ gibi büyüyen 'karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz' eylemlerine dair bir bildiri de Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi.

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin başlattığı ve liselerde çığ gibi büyüyen 'karanlığa karşı sırtımızı dönüyoruz' eylemlerine dair bir bildiri de Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi.

 

 Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencilerinden yapılan açıklama:

 

"Ayvalık Anadolu Lisesi olarak karanlığa sırtını dönen tüm liseli dostlarımıza destek veriyor ve selamlıyoruz.

 

Okullarımızın ve eğitimin içinde bulunduğu gerici kuşatmadan son derece rahatsız olmakla birlikte, arkadaşlarımızın karanlığı aydınlatmak için yaktığı bu meşaleye bizler de birer alev olmaya hazırız. Biz liselilerin en öncelikli talebi laik, bilimsel ve çağdaş bir eğitimdir. Bu nedenle şu andan itibaren her türlü gerici ve bilimsellikten uzak politikalara karşı sesimizi yükselteceğimizi belirtmek isteriz.

 

Çıkar uğruna dini kullanarak, her türlü din ticaretini kendilerine görev bilmiş olan yöneticilerin, okullarımızda laik bir eğitim vermelerini beklemek kocaman bir hayalden başka bir şey değildir. Ancak bizim eğitim görmemizin asıl sebebi olan dünyayı, insanlık için daha yaşanılabilir bir hale getirme düşümüze ulaşabilmekteki en önemli basamaklardan biri olan laiklik için durmadan direneceğiz.

 

Okulumuz Ayvalık ‘ın ilk Anadolu lisesi olmakla birlikte, kurulduğu günden bu yana bilimsel eğitimi kendisine ilke edinmiştir. Ancak son yıllarda okullar üzerinde dönen kirli siyasetin sonuçları hem öğrenciler hem de öğretmenleri olumsuz etkilemektedir. Yaşanan bu olumsuzluklar öğrencilerin geleceğe bakışını ve eğitim başarısını ciddi bir şekilde etkilemektedir. Bizlerin insanca eğitim talebinden vazgeçmek gibi bir niyeti asla yoktur, olmayacaktır da.

 

Biliyoruz ki şu anda egemenler, zalimler, zorbalar, her türlü baskı yönetimini üzerimizde deneyenler bizden korkuyorlar. Korksunlar da, biz heybelerimizde umut tohumları taşıyoruz ve bu tohumlar serpilip de taptaze filizler olarak yeşerdiğinde onların dünyasını değiştireceğiz. Çünkü bizler dünyaya sığdıramadığımız şeyleri yüreğimizde taşıyoruz. Tüm liseli dostlarımızı Nemrut’un ateşine karşı İbrahim’e yapraklarla su taşıyan karıncalardan olmaya çağırıyoruz.

 

Liseli arkadaşlarımızı sırtımızı karanlığa dönerek aydınlık yarınlar kurmak için tek yumruk olmaya çağırıyoruz.

 

"Safları sıklaştırın arkadaşlar “bu kavga hürriyet kavgası!




Kaynak: ABC gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1060 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gençlik-Çocuk Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI