Bugun...



Sosyalizm Umudu!

Huzurevinde sosyalizm kurdular! Almanya’da bir huzurevinde kalanlar için Demokratik Almanya Cumhuriyeti döneminin ortamı sağlandı. Bu ortamla birlikte yaşlılarda iyileşme tespit edildi

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2017 17:16

Sosyalizm Umudu!

Sosyalizm Umudu!

 

Huzurevinde sosyalizm kurdular!

Almanya’da bir huzurevinde kalanlar için Demokratik Almanya Cumhuriyeti döneminin ortamı sağlandı. Bu ortamla birlikte yaşlılarda iyileşme tespit edildi

Almanya’nın doğusunda yer alan Dresden’de, demans (bunama) hastası yaşlıları tedavi etmek ve kendi ihtiyaçlarını karşılama konusunda geliştirmek adına bir huzurevi, sosyalist Demokratik Almanya Cumhuriyeti (DAC) dönemine uygun olacak şekilde dekore edildi.

Alexa Yaşlılar Evi yönetimi, metodlarının inandırıcı olması için çabalıyor.

Gazete Yolculuk’un haberine göre tesis içinde yer alan marketin duvarına DAC Komünist Partisi Genel Sekreteri Erich Honecker’in tablosu asılı. Yönetim internetten ve bölgedeki bit pazarlarından döneme ait eşya ve ıvır zıvır alımı gerçekleştirmek üzere bir ekip görevlendirmiş.

Uygulamanın amacı, demans hastalarının daha sağlıklı oldukları dönemdeki kişilik ve hafızalarına erişebilmeleri sayesinde belirli anıları ve yetileri yeniden sağlamaları.

İşletmenin yöneticisi Gunter Wolfram geliştirdikleri yöntemin, eski bir filmi oynatacakları sırada perdeye payanda olması amacıyla kullanılan eski bir motosikletin, yaşlıların anılarına erişimini güçlü şekilde tetiklemesiyle ortaya çıktığını belirtiyor.

İşletmenin ergoterapisti Alicia Schöppe sonucun oldukça etkileyici olduğunu ve hastaların kendi başlarına yeme-içme ve tuvalet ihtiyacını giderme konusunda önemli gelişmeler gösterdiğini ve hatta kimi yatalak hastaların ayklandığını ifade ediyor.

 




Kaynak: ABC gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 656 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Unutamadıklarımız Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI