Bugun...



Barış İçin Akademisyenlerden acil dayanışma çağırısı

Avukat görüşmesinin ardından akademisyenlerin son durumunu öğrenen Barış için Akademisyenler Dayanışma Ağı, yayımladığı dayanışma metninde kart atılmasını ve nöbetlere destek verilmesini istedi. Akademisyenlerin adresleri:

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2016 14:50

Barış İçin Akademisyenlerden acil dayanışma çağırısı

Akademisyenler için Silivri’de de barış nöbeti başlayacak

Akademisyenlerin adresleri:

Kıvanç Ersoy: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenliklı Kapalı Cezaevi C-1 Blok 6 Silivri-İstanbul
Muzaffer Kaya: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenliklı Kapalı Cezaevi C-1 Blok 4 Silivri- İstanbul
Esra Mungan Gürsoy: Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Bakırköy- İstanbul

Barış İçin Akademisyenlerden acil dayanışma çağırısı:

“Bildiğiniz üzere 3 arkadaşımız cezaevindeler. Daha önce Esra Hocanın tecritte olduğunu söylemiştik. Dün Esra Hoca keyfi bir şekilde tecritte olduğu odadan alınıp daha küçük, pis ve havalandırması olmayan bir odaya yerleştirildi. Muzaffer ve Kıvanç Hoca ise dün Silivri Cezaevine nakledilmişti. Bugün BAK Hukuk ağından avukat arkadaşımız Silivri Cezaevini ziyaret etmis. Onun aktardığı bilgiler şu şekilde “çok selamlari ve teşekkurleri var herkese. Çok katı bir biçimde tecritte olduklarini, üc kisilik iki ayrı odada tek baslarına tutulduklarını, birbirleriyle ve baskalarıyla gorustürülmediklerini, tüm kitaplarının ileride geri verilmek üzere alındıgını, defter kalem dışında odalarının tümüyle boş olduğunu, Silivri’ye getirildiklerinde onur kırıcı bir biçimde çıplak arandiklarini ve 20 dakika çıplak tutulduklarını. İlk isteklerinin aynI odada kalmak oldugunu” belirtmisler.

Arkadaşlarımız tutuklandıkları ilk günden beri bize mücadele mesajları yollamaya devam ediyorlar. Tutsaklık koşulları onların dirençlerini, barış çığlığını yükseltmeye devam etmelerini alt edemedi. Şimdi buna karşılık arkadaşlarımıza daha da onur kırıcı ve insanlık dışı koşullar dayatılıyor. Biz bu insanlık dışı onur kırıcı muamelenin derhal sona erdirilmesini ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu durumu elimizden gelen tüm imkanları kullanarak ulusal/uluslarası basını ve kurumları kullanarak yayalım. Bu durum kabul edilemez.

Arkadaşlarımızla dayanışmak için özgürlük nöbetimizi devam ettireceğiz. Aynı zamanda arkadaşlarımıza kart atarak onlarla dayanışmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz.

Kıvanç Ersoy: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenliklı Kapalı Cezaevi C-1 Blok 6 Silivri-İSTANBUL
Muzaffer Kaya: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenliklı Kapalı Cezaevi C-1 Blok 4 Silivri-İSTANBUL
Esra Mungan Gürsoy: Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Bakırköy-İSTANBUL

Sevgi ve Dayanışmayla”

 

Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu akademisyenler Ersoy ve Kaya'nın kitaplarına el kondu!

 

♦ Güneydoğu’daki operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan hak ihlalleriyle ilgili olarak "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan ve tutuklanıp Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen akademisyenler  Kıvanç Ersoy ve Nişantaşı Üniversitesi'nden kovulan Muzaffer Kaya kitaplarına el kondu. 

 

Tutuklu akademisyenlerden Kaya ve Ersoy tecritte, Mungan havalandırmasız hücrede

♦ ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirinin imzacısı ‘Barış İçin Akademisyenler’in tutuklu üyelerindeEsra Mungan bu kez de havalandırmasız bir hücreye alındı. Mungan’la birlikte tutuklanan diğer iki akademisyen Muzaffer Kaya ve Kovanç Ersoy da tecritte tutuluyor

 

İstanbul Tabip Odası ve Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın tutuklanmasını kınamak ve dayanış için basın açıklaması yaptı. Ayrıca akademisyenlerin Silivri Cezaevine gönderilmesinin ardından Silivri’de barış nöbeti de başlatılacak.

 

‘İZLERİNDEN YÜRÜMEK GEREKİYOR’

 

Açıklama öncesi konuşan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Kürt sorununu işaret ederek, dünyada benzer sorununun konuşarak, masada  çözüme kavuşturulduğuna dair örnekler sundu. İktidarın cenaze törenlerine giderek boy gösterdiğini değinen Erez, bunun çözüm olmadığını ifade ederek, “Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya doğru olanı yapmıştır onların izinden yürümekte başka çıkar yol yoktur” dedi.

 

Ortak açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı M. Görkem Doğan yaptı. Hukuksuzlukla birlikte ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini ve Cumhurbaşkanın anayasayı ihlal ettiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi: “Tüm muhalefeti terörist ve terörizmle yaftalayarak yargı organlarına görev tanımlamıştır.Bu hukuksuzluğun son kurbanı iktidarın Çözüm Sürecini bitirdikten sonra terörle mücadelede benimsediği yöntemleri ağır bir biçimde eleştiren akademisyenler oldu. Bunlar, tüm kamuoyu önünde en yetkili kişilerce hakarete uğradı, aşağılandı ve ötekileştirilmeye çalışıldı. Bazıları gözaltına alındı, bazıları işlerinden oldu, hemen hepsi linç ve itibarsızlaştırma kampanyalarına maruz kaldı.”

 

‘DÜŞÜNCELERİ YOK EDEMEZLER’

 

Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın, tutuklanması iktidarın politikalarını eleştiren bir basın toplantısına dahi izin vermeyeceğini gösteren bir gözdağı olduğuna dikkat çeken Doğan, “Tutuklamaların yasal herhangi bir dayanağı yoktur ve yürütmenin yargıya verdiği kanunsuz bir emir sonucunda gerçekleşmiştir. Kamuoyu vicdanı bu tutuklamaları asla meşru görmeyecektir. Bunlar bir kısım yargının yürütmenin emrinde olduğunu gösteren önemli bir örnektir” dedi. Darbe dönemleri Türkiye’nin demokrasi birikimini örselemesine karşın ortadan kaldırmayı başaramadığını söyleyen Doğan, “Bugün görüyoruz ki iktidar bir kez daha ülkenin demokrasi birikimini her tür kanunsuzluk ve vicdansızlıkla hedef almakta, 12 Eylül’ün başaramadığını başaracağını zannetmektedir. Fikirlerin ifadesini engelleyebilirler, hapishaneleri doldurabilirler ama fikirleri ve düşünceleri yok edemezler” diye konuştu.

 

BARIŞ NÖBETİ BAŞLAYACAK

 

Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Doğan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın Silivri Cezaevine gönderildiklerini hatırlatarak, “Şube olarak KESK Şubeler Platformu ile birlikte barış nöbetini başlatıyoruz. Yarın TMMOB yönetici ve üyeleriyle birlikte nöbeti başlatacağız” dedi.




Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1330 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Akademik Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI