Bugun...



Liselerde Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız! diyen öğrenclerin başkaldırısı artarak devam ediyor

Liselerde Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız! diyen öğrenclerin başkaldırısı artarak devam ediyor. Türkiye’nin köklü liselerinden İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu ve Vefa Lisesi’nde idarecilere yönelik protestolara ilginç bir bildiriyle son katılan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2016 14:01

Liselerde Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız! diyen öğrenclerin başkaldırısı artarak devam ediyor

Liselerde 'Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!' diyen öğrenclerin başkaldırısı artarak devam ediyor

Liselerde Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız! diyen öğrenclerin başkaldırısı artarak devam ediyor. Türkiye’nin köklü liselerinden İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu ve Vefa Lisesi’nde idarecilere yönelik protestolara ilginç bir bildiriyle son katılan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

Kadıköy Anadolu öğrencilerinden 'sansürlü' bildiri

 

Kadıkoy Anadolu Lisesi öğrencileri sansüre ve baskılara karşı, Türkiye'deki diğer liselerle dayanışmak için ilginç bir bildiri yayınladı.

Öğrencilere velilerinden destek! 

 

Cağaloğlu Anadolu Lisesinin velileri bildiri yayınladı

 

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri çocuklarının yayınladığı bildiriye karşı yayınlanan ‘CAL Veli Bildirisi’ni tepki göstererek bir bildiri yayınladı ve çocuklarının sesine ses kattı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin velilerinin bildirisi: 

“Çocuklarımız bağırdı,

Duyduk, ses veriyoruz !

Malum idarecinin üslubuyla sahte bir "CAL Veli Bildirisi" yayınlandı,

İsyan ettik ,cevap veriyoruz !

Bizim çocuklarımız,

Kendi zekalarıyla, kendi emekleriyle, ailelerinin desteğiyle kazandıkları Cağaloğlu Anadolu Lisesinin gerçek sahipleridir.

İtaat etmeyi değil, kul olmayı değil, birey olmayı seçmişlerdir.

Geleneklerine sahip çıkarak, bunları nesilden nesile aktararak, dayanışmalarıyla, kardeşlik bilinçleriyle yarattıkları öğrenci merkezli özgür dünyalarını savunmak istemişlerdir.

Okulun boyasına, cilasına özgürlüklerini bedel olarak değişmeyi reddetmişlerdir.

Disiplin adı altında, ideolojisini dayatan, baskı kuran, konfeti günü gibi, Jugendfest gibi etkinlikleri yasaklayarak, güç gösterisi yapan bir anlayışa teslim olmamışlardır.

Görüyoruz, biliyoruz, şahidiz.

Jugendfest 2015 te tutarsız gerekçelerle, 2016 da gerekçe dahi sunulmadan iptal edilmiştir. Bu iptali, hepimizin içini yakan terör olaylarının ve şehitlerimizin arkasına saklamaya çalışan açıklamayı esefle kınıyoruz.

Laik Türkiye’nin okullarında, irticai eylem girişimlerini kınıyoruz.

Okullarına, özgürlüklerine ama en önemlisi kardeşlik ve dayanışma geleneklerine sahip çıkan bu çocuklardan öğrenecek çok şeyimiz var.

Onlar,

Geleceğin ve aydınlığın sahipleridir, ışığın yolcularıdır.

Çocuklarımızın YOLUNDAYIZ, çocuklarımızın YANINDAYIZ !

Saygılarmızla.

BİAT ETMEYEN CAL VELİLERİ

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri idarenin sansürcü ve baskıcı tutumuna dikkat çekmek için yayımladıkları bildiriyi okul idaresi tarafından sansürlenmiş gibi hazırladı. 

Sansüre ve baskılara karşı, Türkiye'deki diğer liselerle dayanışmak için bu bildiriyi hazırladıklarını belirten öğrenciler hazırladıkları bildirinin altına şunları yazdı “Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşlarında geçmişi özleyenlerle, Fikret’in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız.”

Adana Danişment Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden başkaldırı

 

 

İstanbul, Ankara, İzmir’deki okulların ardından Adana’da da Danişment Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri bir bildiri yayımlayarak bilimsel ve laik eğitim taleplerini en yüksek sesle dillendireceklerini söylediler. Eğitimdeki her gerici politikanın vakit kaybedilmeden okullarında uygulandığını belirten öğrenciler, Türkiye Gençlik Vakfı ve benzeri hükümete yakın gerici kurumlara öğrencilerin yönlendirilmesinin kendi okulları aracılığıyla yapılmasından şikâyetçi.

 

Alevilere, kadınlara yönelik nefret ve cinsiyetçi söylemlerin okullarında yaygın olarak müdürler ve öğretmenler tarafından dile getirildiğini belirten öğrenciler, bunlarla birlikte okul içerisinde ‘kızlı-erkekli’ dolaşmanın yasaklanmasını ise hükümetin gerici politikalarına bağlıyorlar. Okul idaresi için okulun en büyük probleminin kadın öğrencilerin kıyafetlerinin olduğunu dile getiren öğrenciler bildiride “Bizler okulumuzdaki gericilikle mücadele edeceğiz bilimsel ve laik eğitim taleplerimizi en yüksek sesle dillendireceğiz” dedi.




Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1361 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gençlik-Çocuk Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI