Bugun...



KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Beşiktaş Abbasağa Parkı’mda kar yağışı altında ders anlattı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, yazı tahtasının başına geçerek kar yağışı altında ders anlattı. Taşkın, "Bu ülkede düşünce suçu utancını yaşadığımız için gerçekten üzülüyorum" diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 12-02-2017 19:33

KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Yüksel Taşkın,  Beşiktaş Abbasağa Parkı’mda kar yağışı altında ders anlattı.

KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Yüksel Taşkın,

Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda kar yağışı altında ders anlattı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, yazı tahtasının başına geçerek kar yağışı altında ders anlattı. Taşkın, "Bu ülkede düşünce suçu utancını yaşadığımız için gerçekten üzülüyorum" diye konuştu.

Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda açık havadaki 'Demokrasi Dersi' etkinliğine CHP milletvekilleri Şafak Pavey ve Selina Doğan da katıldı.

Etkinlikte konuşan Prof. Taşkın, Cumhuriyet tarihindeki kamudan ihraçların 20 katı kadar ihraç olduğunu belirterek 28 Şubat’ta yaşanan mağduriyetleri hatırlattı: "İnsan sadece kendisine yapılan mağduriyetlere odaklanırsa, bu çok büyük bir insanlık ayıbıdır. Çünkü vicdan bölünmez bir bütündür. Başkası için endişelenmeyen, üzülmeyen insanın vicdanı olmaz. Sadece kendi mahallesinin mağduriyeti üzerinden konuşan insanların evrensellikle de vicdanla da alakaları olmaz."

 

Ortaçağ’dan Örnek: Ağaçta Kayıkta Ders Vermesini Yasakladılar

Siyasi tarih alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Ortaçağ’da üniversitelerin oluşum sürecini Fransız ilahiyatçı ve felsefeci Peter Abelard’ın hikayesi üzerinden şöyle anlattı: "Abelard, 12. yüzyılda aykırı görüşleri yüzünden arkadaşları tarafından yüksek otoritelere ihbar edilir. Arkadaşlarının ihbarı sonucunda Abelard’ın Fransız topraklarında ders vermesi yasaklanır. Abelard bunun üzerine bir ağaca çıkar ve dersini orada anlatır, çünkü dersini dinleyecek insanlara vardır. Sonra o ağaçta da ders vermesi de yasaklanır. Bunun üzerine bir kayıkta dersini anlatır. İşte bilginin, doğrunun peşine düşenler olduğu sürece, özgürlük korkusu olanlar bizi mağlup edemeyeceklerdir."

Prof. Dr. Kaboğlu’na Alkış Yağmuru

Dünyanın en eski suçlarından bir tanesinin düşünce suçu olduğunu söyleyen Taşkın, “Bu ülkede düşünce suçu utancını yaşadığımız için gerçekten üzülüyorum” diye konuştu.

Aynı KHK ile üniversiteden ihraç edilen Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu’nu ‘kamusal entellektüel’ olarak nitelendiren Taşkın, “Onunla aynı yerde durmaktan büyük bir onur duyuyorum” cümleleri alkışlarla karşılandı.




Kaynak: Sputniknew

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 925 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Akademik Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI