Bugun...



Yeni eğtim yılına, AKP - Erdoğan propagandasıyla başlandı

Bir milyon çocuğun okul yerine işe gittiği bu gün, yeni okula başlayan çocukların(torunumu götürdüğüm okulda karşılaştığım) eline tutuşturulan OH Al’a ülkeyi yöneten iktidarın parti propagandasını içeren broşür bugünden yarının habercisiydi. Ellerinde mikrofon ukalaca tavırlarıyla küçücük çocuklarımızı, velileri tedirgin eden okul müdürleri, müdür yardımcılarına teslim ettik çocuklarımızı, torunlarımızı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-09-2016 15:40:03 Tarih: 19-09-2016 13:12

Yeni eğtim yılına, AKP - Erdoğan propagandasıyla başlandı

Yeni eğtim yılına, AKP - Erdoğan propagandasıyla başlandı

 
Bir milyon çocuğun okul yerine işe gittiği bu gün, yeni okula başlayan çocukların(torunumu götürdüğüm okulda karşılaştığım) eline tutuşturulan OH Al’a ülkeyi yöneten iktidarın parti propagandasını içeren broşür bugünden yarının habercisiydi.  Ellerinde mikrofon ukalaca tavırlarıyla küçücük çocuklarımızı, velileri tedirgin eden okul müdürleri, müdür yardımcılarına teslim ettik çocuklarımızı, torunlarımızı.
 
 
 
Yeni eğtim yılına, AKP - Erdoğan propagandasıyla başlandıEğitim yılı AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan'ın siyasal propagandası ile açıldı. Öğrencilere, Erdoğan'ın önsözünü yazdığı 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşür dağıtıldı. Bazı okulların açılışında Fatiha okutuldu. Veliler durama tepki gösterdi.

 

Yeni öğretim yılı, yoğun bir siyasi propaganda ve iktidar partisinin sorumsuz-ölçüsüz etkinlikleriyle başladı. Eğitim-öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşür dağıtıldı. Bazı okulların açılışında Fatiha okutulduğu iddia edildi. Bazılarında ise asker üniforması giydirilen öğrencilere 15 Temmuz darbe gösterisi yaptırılarak TSK aşağılandı. İktidar partisinin cumhuriyet ilkelerine aykırı, dinci ve siyasi amaçlı uygulamaları, velilerin tepkisini çekti. 

Önsözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına' başlıklı broşürde ise öğrencilere; darbenin ne olduğu, darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler, 15 Temmuz gecesindeki gelişmeler yer alırken, son sayfalarında 'Demokrasi Nöbetleri ile Yenikapı Mitingi' konusunda öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben broşürde yaptığı önsözün girişinde, 'Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık' ifadelerini kullandı.

Okullarda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz" programının akışı içerisinde, bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi de yapıldı.

FATİHA OKUNDU İDDİASI

Bazı okullarda ise eğitim-öğretim yılı açılışı kapsamında Fatiha okunduğu iddia edildi. Anadolu Ajansı da bakanlığın hazırladığı taslak açılış programına göre, anma programı, şehitler için saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başlayacağını, şehitlerin ruhu için Fatiha okunacağını duyurmuştu.




Kaynak: ABC Gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 779 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER K-Sanat Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI