Bugun...



Zarok TV'nin kapatılmasına tepki gösteren Çocukladan AKP'ye:Niye Şirinlerden korkuyorsunuz?

Zarok TV'nin kapatılmasına tepki gösteren Adana'daki çocuklar, AKP'nin izledikleri şirinlerden bile korktuğunu belirterek, "Çocukların ne gibi zararı oldu ki Zarok TV'yi kapatıyorsunuz" diye sordu.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-10-2016 03:46:24 Tarih: 04-10-2016 17:02

Zarok TV'nin kapatılmasına tepki gösteren Çocukladan AKP'ye:Niye Şirinlerden korkuyorsunuz?


İlk kürtçe çocuk kanalı da kapatıldı paylaşan: dikencomtr

 

Başbakanlığın emriyle,Aralarında Jiyan TV, Zarok TV, TV10, Hayatın Sesi TV ve Van TV’nin de bulunduğu birçok kanalın yayını durdurulmuştu

Çocuklardan AKP'ye:

Niye Şirinlerden korkuyorsunuz?

Zarok TV'nin kapatılmasına tepki gösteren Adana'daki çocuklar, AKP'nin izledikleri şirinlerden bile korktuğunu belirterek, "Çocukların ne gibi zararı oldu ki Zarok TV'yi kapatıyorsunuz" diye sordu.

 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında Zarok TV'nin bulunduğu birçok muhalif televizyon kanalı ve radyoların kapatılmasına bir tepkide Adana'da bulunan çocuklardan geldi. Zarok Tv'nin Kürt çocuklarına yönelik asimilasyon politikalarının bir ayağı olarak kapatıldığını belirten 12 yaşındaki Gülistan Helin Özbay, devletin mücadelen habersiz bir nesil yetiştirmek için elinden geldikçe imkânları yok ettiğini söyledi. Devletin çocuklar üzerinde oyun oynadığını ifade eden Özbay, devletin izledikleri çizgi filmlere bile tahammül edemediğini vurguladı. Devletin doğmamış çocuktan ve çocukların izlediği şirinlerden bile korktuğunu kaydeden Özbay, "Zarok TV kapatılsa da biz dilimizi ve kültürümüzü öğrenmeye devam edeceğiz" dedi.

 

'Çocukların ne zararı oldu'

 

9 yaşındaki Delila Bakır da, Zarok TV'yi sevdiklerini ve birçok şeyi Zarok TV'den öğrendiklerini belirterek, Zarok TV'nin ne gibi zararı olabileceğini sordu. Zarok TV'nin sadece çocuklar için yayın yaptığını aktaran Bakır, şunları aktardı: "Çocukların ne gibi zararı oldu ki Zarok TV'yi kapatıyorsunuz. Biz orada sadece kendi dillimizi öğreniyorduk. Biz çocuğuz, biz Kürdüz ve Kürtçe konuşmaya devam edeceğiz."

 

'Güne Zarok Tv ile başlıyordum'

 

Zarok TV'nin kapatılmasına bir tepkide 8 yaşındaki Deniz Taviloğulları adlı çocuktan geldi. Taviloğulları, Zarok TV açıldıktan sonra Kürtçesini geliştirdiğini söyledi. Her sabah güne Zarok TV ile başladığını anlatan Taviloğulları, Zarok TV de en çok sevdiği programların Kürt tarihini anlatan program ve yayınlanan Kürtçe şarkılar olduğunu vurguladı. Taviloğulları, "Zarok TV'nin kapatılmasına ben ve 4 yaşındaki kardeşim çok üzüldük. O bir çocuk kanalı niye kapatıldı. Ben zaten okulda Kürtçe öğrenemiyorum. Zarok TV tekrar açılsın" diye belirtti.

 

'Kürtçe öğrenmemizi engelliyorlar'

 

Zarok Tv'nin kapatılmasına üzüldüğünü ifade eden 10 yaşındaki Nefer Özbay adlı çocuk ise, anadillerinin zorla yok edilmeye çalışıldığının altını çizdi. Özbay, Kürtçe öğrenmemeleri için devletin elinden geldiğini yaptığını söyledi.




Kaynak: DİHA

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1582 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER K-Sanat Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI